Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Darren Fletcher opererad – missar resten av säsongen

Manchester United meddelade igår att Darren Fletcher har opererats för sin magsjukdom (ulcerös kolit) och att han därför inte kommer att vara tillgänglig för spel under den återstående delen av säsongen.

Manchester United kom med följande uttalande:

”Vi vill betona att det här var en planerad procedur, genomgången vid den optimala tiden efter att ha uppnått en längre period med bra hälsa, som illustreras av det faktum att Darren har tränat med laget regelbundet den här säsongen och har varit tillgänglig för spel ända fram till operationen.

”Även om det är frustrerande både för Darren och klubben att han inte kommer att kunna bidra ytterligare under den här säsongen, så har beslutet tagits med vårt fulla stöd med det som är bäst i för hans långsiktiga hälsa i åtanke och vi ser fram emot att han återvänder nästa säsong med det här problemet stadigt bakom honom.

”Vi skulle vara tacksamma om hans privatliv kunde respekteras vid den här tiden och under de kommande månaderna för att hjälpa hans tillfrisknande.”

Vi kan förstås bara önska Darren lycka till och hoppas att han kan bli frisk en gång för alla.

Sir Alex Ferguson pratade lite om Fletcher på dagens presskonferens och sa då följande:

”Det här förbättrar Darrens möjligheter att återvända [till bästa form]. Han har varit tvungen att förändra sitt spel och han har inte varit som Darren Fletcher för tre eller för år sedan i matcherna den här säsongen. Istället har han varit sittande framför backlinjen och har gjort det bra. De skulle kunna vara hans roll i framtiden. När han kommer tillbaka, och jag hoppas att han gör det, kommer det att vara i en annan roll.

”Det var något vi trodde skulle hända i alla fall. Han försökte sitt bästa för att klara det med tillståndet vi behandlingarna han använde men under de senaste veckorna har det kommit tillbaka. Den här operationen kommer förhoppningsvis lösa situationen och vi räknar med att han ska vara tillbaka i juli. Det är slag för pojken men med tanke på att han har hanterat tillståndet under några år, det är bara ett annat steg för honom.

”Han har en fantastisk karaktär, han är en briljant pojke. Han kommer att göra sitt bästa, ingen tvekan om det. Han gör alltid det.”


Källa: Manutd.com