Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson: Carrick gör sin bästa säsong

Sir Alex Ferguson tycker att Michael Carrick är i sitt livs form. Ferguson uttrycker vidare förvåning över att Guardiola tar över Bayern München och tycker att det är klubbarnas ansvar att stoppa filmare.

Michael Carrick har varit i riktigt bra form den här säsongen och är i princip alltid på planen när United spelar, vila får Carrick endast göra i cupmatcher och i redan avgjorda matcher. Carricks fina form har förstås inte missats av Sir Alex Ferguson:

”Jag tycker att han har varit magnifik. Det är hans bästa säsong någonsin i klubben och han dominerar sin position. Han gör det fullständigt briljant. Även när han kom in mot West Ham så hjälpte han oss att glida igenom de sista 20 minuterna. Bra spelare gör det. Han kom in och såg till att vi stadgade oss.”

Pep Guardiola

I veckan blev det klart att Pep Guardiola efter sommaren tar över som ny manager i Bayern München. Detta överraskar Sir Alex Ferguson även om Uniteds manager har full förståelse för Guardiolas val:

”Jag blev överraskad eftersom jag inte såg det komma. Hela tiden talades det om klubbar i England. Men om du bedömer det som en tränare, om du får chansen att ta över Bayern München är det svårt att tacka nej eftersom de antagligen är en av de bäst skötta klubbarna i Europa. En fantastisk stad, en fantastisk stadion, bra spelare, bra historia. Det är väldigt enkelt att välja Bayern München med alla dessa omständigheter.

”Karl Heinze Rummenigge och Uli Hoeness är involverade. Du har också Gerd Muller som arbetar på stället och jag tror att Sepp Maier fortfarande är där. Stället är fyllt med spelare som gjorde klubbens historia. Det har alltid varit på det sättet. Det är en väldigt bra skött klubb och jag tror att det är enkelt att acceptera erbjudandet tack vare det.”

Pep Guardiola är förstås ett aktuellt namn att ersätta Sir Alex Ferguson när skotten en tråkig dag tackar för sig. Guardiolas kontrakt med Bayern behöver inte förändra det, det är emellertid svårt att se att United ska kunna plocka en kontraktsbunden tränare från Bayern. Alltså krävs i så fall att Ferguson stannar i United tills Guardiola har sett ut sitt kontrakt med Bayern. Men det är en fråga som framtiden får svara på.

Filmare

I veckan erkände också den inte alls sympatiske och tämligen korkade Liverpoolanfallaren Luis Suarez att han har fuskat för att vinna fördelar, något Liverpools tränare Brendan Rodgers inte uppskattade. Sir Alex Ferguson gillar inte heller fusk och tycker att varje klubb ska arbeta för att stoppa filmare:

”Kommer sanktionerna från klubben eller från FA? FA har ett problem då frågan är om det är lagligt? Hur kan de bevisa att en grabb avsiktligt har filmat? Det är väldigt svårt. FA har alltid sagt det. Går det till klubbarna? I slutändan gör det antagligen det.

”FA kan reagera [på det Suarez sa]. Jag har ingen åsikt på det själv eftersom jag inte vet mycket om intervjun bortsett från det jag har läst, med en känsla av att han erkände filmningen.”

Ferguson säger att han talar med spelare som filmar och nämner Cristiano Ronaldo som ett exempel:

”[Ronaldo] var bara en ung pojke när han kom till oss och det tog honom ett par år att förstå. Men efter det var han ok. Det finns ett samband med att de utländska spelarna kommer in i vårt spel och jag tycker inte att det är någon tvekan om det.”


Källor: Manutd.com, Skysports.com