Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Fulham

United tog en mycket enkel seger mot Fulham och avancerade därmed till den femte omgången i FA-cupen. Till slut vann United med 4-1 efter två mål av Hernandez och ett mål vardera av Giggs (på straff) och Rooney.

United öppnade utmärkt och Rooney gjorde sånär 1-0 efter någon minut. Istället blev det hörna som Rooney tog hand om själv. Han slog den högt och Hughes misstog sig och trodde att det var volleyboll. Icke, sa domare Clattenburg och blåste en solklar straff. Giggs tog säkert hand om straffen och trots att Schwarzer gick åt rätt håll hade han ingen chans att rädda.

Fulham fotsatte på volleybollspåret men Clattenburg tyckte uppenbarligen synd om de hopplösa Fulhamspelarna och blåste bara hörna när Duff tog med handen.

United fortsatte att dominera men det stod bara 1-0 i halvtid. Ferguson tryckte emellertid på en knapp i paus och i inledningen av andra halvlek utnyttjade United att motståndarna spelade som ett Korplag. Anderson slog en delikat boll till Rooney som sköt 2-0. Chicharito gjorde 3-0 efter att Nani och Rooney haft lekstuga och Chicharito gjorde också 4-0 på Giggs fina passning.

Det blev en reducering för Fulham, genom Hughes, sedan Rooney struntat i att markera på hörna och United struntat i att ha en spelare på första stolpen.

Rooney sköt sedan 5-1 men Clattenburg uppfann en bisarr foul på Hernandez och dömde därmed bort målet.

Nåväl, United gick vidare efter en bra insats där spelarna knappt behövde anstränga sig. Nästa omgång lottas imorgon.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”111″]


David de Gea blev bästa spelare mot Tottenham med 47 procent av rösterna. Tvåan Carrick fick 16 procent och trean Ferdinand fick 12 procent.