Matchrapport: Man Utd – Fulham 4-1 (FA-cupen)

United vann enkelt mot gästande Fulham på lördagskvällen. Hemmalaget var överlägsna i allt och siffrorna borde blivit större, Fulham var väldigt tama och när Berbatov var den som faktiskt kämpade och löpte mest så säger det en del om deras insats.

Efter några dagars rekreation i Qatar så återvände United till Manchester för att ta emot Fulham. Gästerna hade en hyffsad formkurva men såg redan från start ut att vara tagna av stundens allvar, man hade knappt ett avslut mot mål på hela matchen, de få som kom var enkla för De Gea att plocka.
United vilade Robin Van Persie (bänken), Rio Ferdinand (bänken), Nemanja Vidic, Shinji Kagawa (bänken) och Tom Cleverley. Anderson, Smalling, Jones, Hernandez och Nani fick chansen från start samt. Giggs ute till vänster. Evans, Fletcher och Young på skadelistan
Fulham kom helt ordinarie så när som skadade Richardson och Diarra.

Första halvlek

Matchen hade knappt hunnit börja innan det första målet kom. United, genom Rooney, fick en fin chans på ett inspel men skottet täcktes ut till hörna. Rooney slog hörnan som Aaron Hughes slog bort med handen framför Smalling’s huvud, straff givetvis då Hughes hand knappast var i en naturlig position. Ryan Giggs tog straffen före Rooney och slog in den nere vid Schwarzer’s högra stolpe, australiensaren var dock på bollen och fick så när bort den.

United fortsatte att ösa på. Nani hade ett avslut som Schwarzer räddade, Rooney hade ett bra avslut efter fint inspel som Schwarzer på något sätt lyckades rädda och styra ut via ribban. Dessutom borde United haft en straff till när Damien Duff solklart tog ner en djupledsboll mot Giggs med armen. Nani var den som var piggast, kanske inte så konstigt då det är han som verkligen måste komma igång. Han hade ett flertal avslut som kunde ha resulterat om inte Schwarzer räddat eller avslutet varit något bättre. Rooney hade ytterliggare ett par avslut som bortamålvakten räddade mycket fint.

Fulham’s bästa chans hade ytterbacken Sascha Riether då han sköt strax utanför De Gea’s högra stolpe. Detta var det enda av värde från Fulham, United var helt överlägsna både spelmässigt och chansmässigt och det var stundtals spel mot ett mål. Man fick dock nöja sig med 1-0 i paus, siffror som borde blivit minst det dubbla.

Andra halvlek

United fortsatte den andra halvleken som man avslutade den andra, man malde på framåt och bortalaget hade svårt att få tag i bollen och skapa något eget spel. Minuten in i halvleken så räddade Hughes en boll på mållinjen från Rooney efter fint spel på högerkanten. 2-0 skulle dock komma 5 minuter in i andra halvlek och det var Rooney som välförtjänt fick göra det. Andersom fick bollen på mittplan, avancerade och slog en mycket fin djupledsboll perfekt till Rooney, som tog emot och vände bort Hughes innan han sköt in 2-0 bakom Schwarzer med vänsterfoten.

Ett par minuter senare var det dags igen, denna gången dök Chicharito upp i straffområdet. Nani tog sig fram på högerkanten och spelade in bollen mot Chicharito, bollen rensades bort av Hughes men Nani lyckades liggandes (boll från Rooney) få in bollen igen till Chicharito som inte gjorde något misstag, 3-0.

Efter detta så byttes Michael Carrick ut, återigen efter en bra och stabil insats, match igen på onsdag för hans del förstås. I minut 65 kom 4-0 när Giggs boll hittade Chicharito vars avslut turligt styrdes på Hughes och in i mål, utan chans för bortamålvakten.

Med dryga kvarten kvar så kom Fulham’s reduceringsmål. Dejagah’s hörna hittade Hughes huvud, nordirländaren hade ingen bevakning alls då Rooney stod och sov och kunde enkelt nicka in 4-1 vid närmaste stolpen, en stolpe som Valencia kort innan försvunnit ifrån!

United borde gjort 5-1 kort senare när Rooney hittade målet på nytt, men domare Clattenburg blåste bort målet av en anledning som ingen förstod, märkligt beslut från en för dagen underkänd domare. Matchen slutade 4-1 och det var en riktigt bekväm tillställning för United.

Tankar efter matchen

Det är sällan United har så här bekväma matcher när motståndet inte skapar någonting alls i princip. Fulham var löjligt bleka, Berbatov kämpade på och var bäst i bortalaget. I United tyckte jag att båda mittbackarna var bra. Nani var faktiskt rätt bra i mina ögon, han försökte hela tiden att skapa något men borde nog gjort mål på de chanser han hade. Rooney gjorde en bra match och börjar så smått att hitta formen kanske. Ingen föll ur ramen den här dagen men kanske var Giggs den som faktiskt åter var bäst på plan.

Manchester United:
De Gea – Rafael, Smalling, Jones, Evra – Nani, Carrick, Anderson, Giggs – Rooney, Hernandez

Byten:
Scholes för Carrick (61)
Kagawa för Anderson (71)
Valencia för Giggs (71)

Oanvända avbytare: Lindegaard, Ferdinand, Welbeck, Van Persie

Fulham
Schwarzer – Riether, Hughes, Hangeland, Riise – Baird, Sidwell – Duff, Ruiz, Kacaniclic – Berbatov

Byten:
Karagounis för Baird (46)
Rodallega för Duff (61)
Dejagah för Ruiz (70)

Oanvända avbytare: Etheridge, Senderos, Briggs, Petric

Domare: Mark Clattenburg
Publik: 72 596


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS