Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Southampton

Ny veckomatch efter helgens avancemang mot Fulham i FA-cupen. Imorgon gästas United mot helgonen från Southampton. Det är som vanligt bara seger som räknas och genom åren har Southampton passat United som handen i handsken. De senaste sju matcherna mot Southampton har slutat med seger för United. Det ska tilläggas att United nu har 11 matcher utan förlust och är inne i en bra period.

Manchester United

Manchester United

Skador: Fletcher (resten av säsongen)
Tveksamma: Evans, Young
Position: 1 | 23 | 18-2-3 | 57-30 | 56
Form (PL): OVVVVO (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 40 GK, 0 RK
Bästa målskytt (PL): Van Persie 18

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Valencia, Cleverley, Carrick, Welbeck
Rooney, Van Persie

Matcherna rullar på för Manchester United och tur är att truppen är så bred när man fortfarande är med i tre turneringar (Ligan, FA-cupen och CL). Det har onekligen sett bra ut resultatmässigt under januari månad. Spelmässigt anser jag att det fortfarande finns en växel till att lägga i och har Sir Alex kunnat pricka in en formtopp på slutet av säsongen tror jag det kan bli en säsong vi kommer prata om i mannaminne.

Skadeläget ser ljust ut där det egentligen bara är Fletcher som definitivt är borta. Både Young och Evans är osäkra och det känns inte som om Sir Alex kommer chansa med någon av dem i startelvan. Det är angenäma problem att ta ut laget, vilket också gör att det blir än svårare att sia om möjliga startelvor.
Troligtvis är både Ferdinand och Vidic tillbaka i mittförsvaret. Både Rafael och Evra kommer nog att starta igen (som så många gånger förr). Mittfältet kommer nog en hel del ändras och jag tror att det endast är Carrick som får fortsätta. Welbeck, Cleverley och Valencia kommer nog att placeras in och sen tror jag att det kommer bli RVP och Rooney på topp.

Vet att jag skrivit om det innan men jag tar gärna upp det igen. Rooneys nya roll är för mig ganska unik i fotbollsvärlden. En komplett spelare som inte agerar som anfallare, offensiv mittfältare eller central mittfältare utan lyckas vara allt på samma gång. Det är en fröjd att titta på.

Carrick är den mest formstarke spelaren i truppen just nu. Hans ovilja att passa bollen framåt är som bortblåst och han dikterar som en härförare på mitten. Offensivt fungerar han väldigt bra med Cleverley och stundtals har de haft lekstuga med andra mittfält.

Southampton

Southampton

Skador: Do Prado, Fonte, Lallana
Tveksamma:
Position: 15 | 23 | 15-8-10 | 30-40
Form (PL): OOOVOO
Disciplin (PL): 22 GK, 0 RK
Bästa målskytt (PL): Lambert 10

Möjlig startelva

Boruc
Clyne, Yoshida, Hooiveld, Shaw
Puncheon, Schneiderlin, Cork, Guly, Ramirez
Lambert

Det har varit hektiskt hos Southampton på slutet. Nigel Adkins fick sparken efter matchen mot Chelsea, där Southampton lyckades hämta upp ett underläge till 2-2. Personligen tycker jag att Adkins har gjort ett bra jobb med Southampton som har spelat en bra varierande fotboll med snabba yttrar och Lambert fram. De var obesegrade de fem senaste matcherna innan kicken kom. Men det är hårda tider och det gick inte många timmar innan den nya tränaren presenterades i form av Mauricio Pochettino. Hämtad från Espanyol där Pochettino har utvecklat många duktiga fotbollsspelare så tror jag att Southampton kommer ändra delar av sin spelidé. Presspelet kommer att starta högre upp och ett mer spel inriktat mot possession. Redan nu har Pocgettino plockat in många av sina “egna” tränare från Espanyol och det har nog drillats hårt på träningarna.

Senast mot Everton såg Southampton riktigt bra ut. Det var ett under att de inte lyckades få hål på Howard. Lambert gör som Norwichs Holt gjorde förra säsongen, nämligen en kanonsäsong.
Det är troligt att det kommer bli en liknande uppställning som i den senaste matchen.

Vill tipsa om att hålla koll på den unge vänsterbacken Luke Shaw som jag tror kommer går till en storklubb inom några år. Imponerande att vara så ung och spela med sådant mod blandat med lugn.
En annan spelare som imponerar är Schneiderlin som är mycket duktig på det centrala mittfältet. Ingen kreativ offensiv spelare men defensiva kvalitéer som ofta inte uppmärksammas.

Historik

United mot Southampton

Totalt: 111 | 58-28-25 | 195-125
Ligan: 91 | 47-21-23 | 158-105
Old Trafford: 53 | 36-10-7 | 111-54
Sista sex: VVVVVV
Sista sex på Old Trafford: OVVVVV


2012-09-02 PL Southampton – United 2-3
2011-01-29 FA Southampton – United 1-2
2009-01-04 FA Southampton – United 0-3

United har ett ganska stort övertag på Southampton historiskt. Inte minst de senaste åren då United har sju segrar på de senaste sju matcherna. Alla minns vi nog nagelbitaren i höstas där United med nöd och näppe, precis som en ligavinnare ska, lyckades knipa alla tre poäng med ett sent segermål.

Matchinfo

Manchester United – Southampton

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Onsdag 30 januari 21.00
Domare: Lee Mason
Odds: United 1,20 | Southampton 11,50 | oavgjort 6,75
TV: Viasat Sport (HD)