Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Champions League kollen: Real Madrid

Det är idag en vecka tills Manchester United besöker Santiago Bernabeu för den första matchen i Champions Leagues åttondelsfinal mot Real Madrid. MUSS guidar dig igenom det du behöver veta om våra motståndare.

Form:

Real Madrids form i La Liga är väldigt upp och ner. På lagets senaste 5 matcher har man 3 segrar och 2 oavgjorda matcher samt en målskillnad på hela 13-4. Senast i helgen förlorade Madrid oväntat borta mot Granada med 1-0 efter ett självmål av Cristiano Ronaldo (!). Laget är hela 16 poäng efter ledande Barcelona i ligan och därmed är en eventuell ligaseger redan borta. Madrid är dock kvar i Copa del Rey (Spanska cupen) där man möter Barcelona i ett dubbelmöte i semifinal. Första matchen på Barnabeu slutade 1-1.

Skador/Frånvarande:

Iker Casillas missar dubbelmötet mot United efter en tumfraktur. Casillas har dom senaste veckorna varit förpassad till bänken då José Mourinho inte tyckt han varit i tillräckligt bra form för att vara första målvakt. Mittbacken Sergio Ramos är avstängd i 5 matcher för Madrid laget efter att ha förolämpat en assiterande domare. Pepe är sedan tidigare borta på grund av en ankelskada. Hur hans fysiska läge är inför United-matchen är i skrivandets stund fortfarande oklar.

Vägen till åttondelsfinal:

Real Madrid har tagit sig till åttondelsfinalen via en andra plats i grupp D. Laget hade i sin grupp Borussia Dortmund, Ajax och Manchester City.

Manchester United-Real Madrid i historien:

Manchester United och Real Madrid har möts 8 gånger tidigare. Senast lagen ställdes mot varandra var 2003 då Real Madrid vann dubbelmötet med totalt 6-5. Alla lagens 8 möten har varit väldigt målrrika och vi förmodligen förvänta oss samma sak denna gången.

Inbördes möten:

23 Apr 2003 Manchester United-Real Madrid 4-3
8 Apr 2003 Real Madrid-Manchester United 3-1
19 Apr 2000 Manchester United-Real Madrid 2-3
4 Apr 2000 Real Madrid-Manchester United 0-0
15 Maj 1968 Real Madrid-Manchester United 3-3
24 Apr 1968 Manchester United-Real Madrid 1-0
25 Apr 1957 Manchester United-Real Madrid 2-2
11 Apr 1957 Real Madrid-Manchester United 3-1