Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson om München 58

Sir Alex Ferguson berättar om hur han som tonåring upplevde flygolyckan i München, den 6 februari 1958, och hur olyckan fortfarande påverkar honom.

Ferguson var 16 år när olyckan inträffade och hade då ingen koppling till Manchester United. Nu har han pratat med BBC:s program Football Focus om olyckan.

”Jag har varit gripen av det sedan jag var en ung pojke. Det var en sorgsen tid. För många är det antagligen glömt sedan länge men för någon som jag som kommer ihåg dagen så glömmer du det inte.

”Hur vi reste oss för att komma över det är anmärkningsvärt i form av Sir Matt och Jimmy Murphy och alla i staben vid den tiden. Det var en fantastisk grupp av unga män som var ämnade att bli fantastiska och det var tragedin i det, i hur det togs bort från dem.

”När du greps av efterspelet och publiciteten, och när tidningarna beskrev vad som hade hänt, kunde du inte låta bli att känna den enorma förlusten för alla som är fotbollsintresserade. Det har förts vidare under en lång, lång tid och varje år måste du komma ihåg det.”


Källa: Football Focus Via: Bbc.co.uk