Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Försäsongen tar form

Manchester United har i veckan annonserat inte mindre än tre träningsmatcher inför säsongen 2013/14. Det blir två matcher i Japan (Yokohama och Osaka) och en i Hong Kong.

Uniteds försäsong börjar därmed ta form på allvar. Sedan tidigare vet vi att United reser till Australien för träning och så en match mot A-League Allstars den 20 juli. Därefter reser United till Japan och de tre nya matcherna är fint fördelade med tre dagars mellanrum.

Den 23 juli ställs United mot Yokohama F. Marinos på International Stadium Yokohama. En arena United har goda minnen ifrån – det var nämligen här United blev världsmästare 2008 genom att besegra LDU Quito med 1-0 i finalen.

Tre dagar senare ställs United mot Cerezo Osaka på Nagai Stadium i Osaka. Cerezo spelar normalt sina matcher på den dedikerade fotbollsarenan Nagai Ball Gall Field men när United kommer på besök väljer man att istället spela på den betydligt större friidrottsarenan som ligger i samma komplex.

Den fjärde försäsongsmatchen spelas på Hong Kong Stadium då United ställs mot Kitchee. Kitchee har tidigare (2009-2010) haft Hong Kong Stadium men spelar nu på den avsevärt mindre arenan Tseung Kwan O Sports Ground, som endast har kapacitet för 3500 åskådare.

Det blir en hel del resande att vänta för United under försäsongen med andra ord. Vi kan också vara tämligen säkra på att ytterligare destinationer kommer att adderas

Uniteds försäsong 2013

2013-07-20 A-League Allstars – United (i Sydney)
2013-07-23 Yokohama F. Marinos – United (i Yokohama)
2013-07-26 Cerezo Osaka – United (i Osaka)
2013-07-29 Kitchee – United (i Hong Kong)


Källor: Manutd.com, Wikipedia