Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Everton

Efter en vecka med landslagsuppehåll drar man nu igång Premier League igen, där Everton kommer och gästar Old Trafford på söndagseftermiddagen i den 26:e omgången.
En Rooney i form hoppas nog på att få chansen mot sin gamla klubb, i vilken han spelade åtta säsonger under ungdomsåren samt i början av sin professionella karriär.

Manchester United

Manchester United

Skador: Fletcher (säsongen ut)
Tveksamma:
Position: 1 | 25 | 20-2-3 | 60-31 | 62
Form (PL): VVVOVV (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 43 GK, 0 RK
Bästa målskytt (PL): Van Persie 18

Möjlig startelva

De Gea
Smalling, Vidic, Evans, Evra
Carrick, Cleverley
Nani, Rooney, Welbeck
Van Persie

Manchester United har efter 25 spelade omgångar befäst sin plats i toppen av ligan, där man nu har nio poängs försprång till tvåan Manchester City.
I förra omgången gästade man Craven Cottage i London för att besegra Fulham efter ett mål utav Wayne Rooney sent i matchen.
Just Rooney är mannen i centrum i matchen mot Everton, då han ännu en gång gästar sin gamla klubb, i vilken han gjorde sin Premier League-debut som 16-åring. Det var även där som han blev rekordinnehavare som yngste målgörare i ligan, ett rekord som han dock ej längre innehar.
Nu för tiden är en gång i tiden Englands största löfte en utav världens bästa spelare. Han har i de senaste tio matcherna mäktat med lika många mål, och utöver detta så stod han även för ett mål till när England spelade landskamp i helgen.

Skademässigt så ser det väldigt ljust ut, då man inte har några riktigt skador för tillfället, med undantag från Fletcher som är borta åtminstone resten utav säsongen.
Tidigare var Carrick, Young samt Jones tveksamma inför matchen, men Ferguson förklarade på presskonferensen att alla är hela, och även är uttagna till den trupp som tar ann Everton. Huruvida de tre får spela, värma bänken eller sitta på läktaren är dock oklart. Ferguson tycker om att matcha Carrick, och jag skulle inte bli förvånad om han gör det även denna match.

Everton

Everton

Skador: Coleman, Hibbert
Tveksamma: Fellaini, Jagielka
Position: 5 | 25 | 10-12-3 | 40-30 | 42
Form (PL): FVOOVO
Disciplin (PL): 37 GK, 2 RK
Bästa målskytt (PL): Fellaini 10

Möjlig startelva

Howard
Neville, Jagielka, Distin, Baines
Mirallas, Gibson, Osman, Pienaar
Fellaini
Jelavic

Everton låg illa till i den föregående omgången mot Aston Villa, men den gänglige belgaren Fellaini lyckades kvittera i den tredje tilläggsminuten och ordnade därför en poäng åt det blåa Liverpool-laget. Fellaini, som gjorde två mål i matchen, klagade på höftsmärtor och stod därför över matchen med Belgien. Om han är helt kry till denna match vet man inte ännu, men om han finns med på planen så är han självklart det största hotet mot Uniteds försvar.

Med två spelare på skadelistan, Coleman och Hibbert, samt Jagielka tveksam har man ett väldigt problem med att täcka sin högerbacksposition. Att Jagielka har fått spela till höger i försvaret har även inneburit att Heitinga och Distin har fått spela tillsammans i mittförsvaret, vilket inte har varit det bästa mittbacksparet som Everton har haft att tillgå, då dessa tillsammans är väldigt långsamma, vilket United i sådant fall säkerligen skulle kunna dra nytta utav.

Anfallsspelet utan Fellaini är även något som skulle vara ett problem för Everton. Varken Jelavic eller Anichebe, som Everton har att tillgå i anfallet, har lyckats övertyga denna säsong och utan en fit Fellaini stannar gärna spelet upp.

Historik

United mot Everton

Totalt: 185 | 80-62-43 | 274-262
Ligan: 83 | 47-21-15 | 150-80
Hemma: 90 | 50-22-18 | 155-87
Sista sex: FOVVOF
Sista sex på Old Trafford: VVVVVO


2012-08-20 PL Everton – United 1-0
2012-04-22 PL United – Everton 4-4
2011-10-29 PL Everton -United 0-1

United förlorade säsongspremiären mot Everton när Fellaini gjorde matchen enda mål på en fin nick. Dessförinnan, senaste matchen på Old Trafford, blev det hela 4-4.

Manchester United – Everton

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Söndag 10 februari 17.00
Domare: Mark Halsey
Odds: United 1,62 | Everton 5,00 | oavgjort 3,90
TV: Viasat Fotboll (HD)