Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Everton

United tog en bekväm 2-0-seger mot Everton sedan Giggs och Van Persie gjort mål i den första halvleken. United har därmed tolv poängs försprång till Manchester city i toppen på Premier League då det återstår tolv matcher. Det ser med andra ord bra ut för United.

United ställde upp med ett mycket starkt lag och öppnade starkt. Van Persie borde ha skjutit 1-0 men prickade stolpen efter att ha rundat Howard. Istället agerade Van Persie framspelare när Giggs sköt 1-0 med ett välplacerat skott med högerfoten. Giggs byggde därmed på sin magnifika svit – han har nu gjort mål i den engelska ligan varenda säsong sedan 1990/91.

Efter att United tagit ledningen flyttade Everton fram utan att för den sakens skull skapa sådär värst mycket. Istället var det United som skulle gå fram till 2-0 i slutet på den första halvleken. Rafael hamnade i en central position och slog en utmärkt passning som friställde Van Persie, som rundade Howard precis som i början på matchen, den här gången placerade han dock bollen innanför stolpen.

Den andra halvleken blev en kontrollerad affär från United. Segern var aldrig hotad.

United sitter därmed i en utmärkt position i ligan, man är hela tolv poäng före city och det ska till en ordentlig kollaps för att man ska tappa det här. Senast United hade tolv poängs försprång i toppen av ligan var för övrigt i maj 2001.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”114″]


David de Gea blev bästa spelare mot Fulham med 35 procent av rösterna. Tvåan Evans fick 33 procent och trean Rooney 27 procent.