Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson sätter Rafael på Ronaldo

Sir Alex Ferguson berättar för MUTV att det blir högerbacken Rafael da Silva som får den svåra, men väldigt viktiga, uppgiften att ta hand om Cristiano Ronaldo.

Det har diskuterats kring att Phil Jones skulle få en roll som primärt går ut på att stoppa Ronaldo. Detta efter att Jones användes på det sättet mot Bale när United mötte Tottenham för några veckor sedan och även mot Fellaini i söndagens match mot Everton. Nu indikerar emellertid Ferguson att det blir en mer naturlig lösning då man låter högerbacken Rafael försvara högerkanten:

”Ansvaret [att stoppa Ronaldo] kommer att vara hos Rafael. Rafaels mognad den här säsongen har varit fantastisk. Givetvis har Robin van Persie varit sensationell men bredvid det har Rafa och Michael Carrick haft sina bästa säsonger någonsin.

”[Rafael] är brasilianare så han är inte rädd för någonting. Jag litar på han och har tro på honom ikväll.”

Annars är ju Ferguson väl medveten om att Ronaldo är en ganska bra spelare:

”[Ronaldo] har briljerat sedan han kom till Madrid. Du måste vara dum för att inte respektera hans statistik på att göra mål. Men om något lag känner till Ronaldo så är det vi. Vi hade honom i sex år så vi vet allting han kan göra på en fotbollsplan. Vi har antagligen en fördel i det avseendet, när det kommer till att ställas mot Ronaldo.”


Källa: MUTV Via: Manutd.com