Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Real Madrid

United klarade 1-1 på Santiago Bernabeu och skaffade sig ett bra utgångsläge inför returen på Old Trafford. Danny Welbeck gav United ledningen på Rooneys hörna men Ronaldo kvitterade.

Det blev en match i högt tempo där Real hade mest boll men United skapade ett antal riktigt vassa chanser då man fick chansen att anfalla. Real såg ut att ta ledningen nästan omgående men De Gea sträckte ut en två meter lång arm och styrde bollen i stolpen.

Istället tog United ledningen efter 20 minuter då Rooney slog en bra hörna som Danny Welbeck nådde högst på. Hemmalaget skulle emellertid kvittera tio minuter senare då Ronaldo hoppade högt och satte bollen otagbart bakom De Gea.

Real dominerade avslutningen i första halvlek men United höll undan. Ferguson sa några vettiga ord i paus och United uppträdde betydligt bättre organiserat i andra halvleken.

Real skapade en del men De Gea stod i vägen gång på gång. De bästa chanserna föll istället till Van Persie som dock stoppades av målvakten och ribban i första läget och av en dålig träff i andra läget.

På övertid skulle United göra 2-1 på hörna men då bestämde sig domaren – som var riktigt dålig – för att minst tre minuters övertid betydde maximalt tre minuters övertid och blåste av när klockan stod på 92.57.

Man får ändå säga att 1-1 är ett utmärkt resultat för United och laget från Manchester får gälla som favoriter att gå till kvartsfinal.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”115″]


Rafael da Silva blev bästa spelare mot Everton med 56 procent av rösterna. Vidic tvåa med 17 procent, Jones trea med 8 procent.