Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson missnöjd med första halvlek

Sir Alex Ferguson berömde förstås sin målvakt David de Gea efter en händelserik match i Madrid. Trots att det var United som öppnade målskyttet genom Manchestersonen Danny Welbeck var Ferguson emellertid inte nöjd med Uniteds första halvlek, däremot gillade han hur laget uppträdde i andra halvlek. Dessutom får vi kommentarer från Jose Mourinho.

”Det var en hel del incidenter under matchen. Chanser åt båda hållen. David de Gea gjorde tre eller fyra fantastiska räddningar men vi har missat några bra chanser själva. Deras målvakt gjorde en riktigt bra räddning i slutminuten och en bra räddning från Van Persie som träffade ribban,” sa Ferguson efter matchen.

”Det var en riktigt intressant match. Besvikelsen för mig var att i första halvlek så fick de bestämma. De hade en hel del spel på kanten av vårt straffområde. Det är inte alls hälsosamt. Det var inte bra att se på och det var olikt oss.

”Men vi ändrade på det efter halvtidsvilan och satte Danny Welbeck på Alonso och det gjorde en stor skillnad. Vi hade en bra start på andra halvlek.”

Ferguson var nöjd med delar av vad United presterade, i en svår bortamatch, trots att Real hade mest av bollen:

”Överlag skapade vi massor av chanser i matchen och [spelade] en del bra anfallsfotboll emellanåt men hade inte det bollinnehav vi skulle ha haft. Jag tror att de vann bollinnehavet utan tvekan. Men de var hemma, det är en svår plats att komma till och vi är nöjda med ett resultat som tar oss till Old Trafford med en fantastisk chans.”

Det var, förstås, Ronaldo som gjorde Reals mål med en enorm nick. Omöjligt att försvara emot enligt Ferguson:

”Vilken nick. Otroligt. Du kan inte stoppa det. Jag kom in i halvtid och frågade Patrice varför han inte utmanade om den men när jag såg reprisen undrade jag vad jag pratade om.

”Det var kanske svårt för Cristiano att spela mot oss, hans gamla lag, eftersom det var en hel del känslor som hör ihop med det då han var med oss i sex år. Men han är fortfarande ett hot för dem. När han får bollen ber du mer än någonting.”

Ferguson tycker att segern är inom räckhåll för United men han varnar för Reals kontringar:

”Det är väldigt öppet. Jag tror att vi kommer att göra mål på Old Trafford. Men vi vet att de kommer att vara ett oerhört kontringslag så vi har ett hårt jobb framför oss. Men [segern] är definitivt inom räckhåll.”

Mourinho tycker att det är helt öppet inför returen

Real Madrids manager Jose Mourinho var inte överraskad över resultatet och tycker att det är helt öppet inför returen på Old Trafford:

”Det var ingen överraskning, matchen eller resultatet. Jag tycker att det i stort sett var vad jag väntade mig, vilket är att allt är öppet, väldigt öppet inför returen. Jag tror att det kommer att gå till den sista minuten. Om du frågar mig om procenten ändrar jag inte ett enda nummer. Det är 50-50. Vi kan göra mer än ett mål där.”

Mourinho är som Mourinho är och menar att United var defensiva och att Uniteds chanser låg utanför matchbilden:

”För [United var det en taktisk match], inte för oss. Taktiskt sett ändrade de sitt sätt att spela. Jag tror inte att Rio Ferdinand och Jonny Evans satte en fot på vår planhalva. Jag tror att de väntade på en fast situation eller en kontring för att göra ett andra mål. Vi var laget som jagade matchen och de försvarade sig bra. Resultatet är öppet.

”De hade två stora chanser i andra halvlek men de chanserna var utanför kontexten på matchen eftersom vi jagade matchen. De försvarade sig bara och väntade på en situation. Men det här är Champions League. Två matcher, hemma och borta. Det gjorde sin match och de gjorde det bra.”

Annars var Mourinho nöjd med sitt lags insats:

”Jag tycker att de gav allt. Givetvis var det en svår match eftersom vi började bra och hade en riktigt stor chans när Fabio träffade stolpen [De Gea gjorde faktiskt en grym räddning, red. anm.]. Första gången de kommer in på vår planhalva gör de ett mål från ingenting. Och psykologiskt, att förlora med 1-0 är ingen enkel situation.

”Efter det, i andra halvlek gav de allt. Det är tid att åka till Old Trafford. Jag tycker inte att 1-1 är ett dåligt resultat eftersom allt är öppet och vi kan göra mer än ett mål där.”


Källa: Skysports.com