Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Reading

United tog sig till kvartsfinal i FA-cupen genom att besegra Reading med 2-1 på Old Trafford. Nani sköt 1-0 och spelade sedan fram Chicharito till Uniteds 2-0-mål. Reading reducerade och skapade lite tryck på slutet men United kunde hålla undan.

Det blev förstås en hel del ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Real Madrid. United öppnade piggt men fick inte in bollen i mål. I slutet av den första halvleken tvingades Jones utgå skadad, Nani ersatte.

Nani var skottvillig och skulle också bli den som gav United ledningen då han, i den 69:e minuten, placerade in bollen i mål efter en pass från Valencia. United ökade till 2-0 bara tre minuter senare då Nani måttade ett utmärkt inlägg som Hernandez enkelt kunde nicka in i mål.

Lite för bekvämt tyckte United och efter ett mindre begåvat försvarsspel från hemmalaget kunde Reading reducera genom McAnuff i den 81:a minuten. Reading matade sedan långbollar för att kunna trycka in en kvittering och ordna ett omspel. United höll emellertid undan och tog sig till kvartsfinal. I kvartsfinalen väntar segraren mellan Middlesbrough och Chelsea, en match som närmast torde vara en formalitet för Middlesbrough.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”116″]


David de Gea tog en överlägsen seger i omröstningen efter matchen mot Real Madrid – han fick hela 80 procent av rösterna. Evans och Welbeck var ordentligt distanserade och delade andraplatsen med 8 procent vardera.