Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ett år till för Giggs

Manchester United meddelade idag att Ryan Giggs har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben. Giggs kommer därmed att vara Unitedspelare åtminstone till slutet av säsongen 2013/14.

Giggs behöver förstås ingen närmare presentation. Han är den som har gjort flest matcher för Manchester United och har en meritlista som få kan matcha. Han debuterade för United den 2 mars 1991 och står nu på osannolika 931 matcher och 168 mål. Hans tolv engelska ligatitlar – snart tretton får vi hoppas – är rekord och han har också vunnit Europacupen två gånger, FA-cupen fyra gånger, ligacupen tre gånger och klubblags-VM två gånger.

Ryan Giggs sa:

”Jag känner mig bra, trivs med min fotboll mer än någonsin och viktigast, jag känner att jag bidrar till laget. Det här är ett häftigt lag att vara en del av, med fantastisk lagkänsla och vi trycker på för troféer igen då vi går mot avslutningen på säsongen.

”Jag är mycket glad att ha skrivit på ett nytt kontrakt. Jag skulle vilja tacka Sir Alex och tränarstaben och jag skulle också vilja tacka David Gill som har varit ett oerhört stöd under mina många år här.”

Sir Alex Ferguson sa:

”Vad kan jag säga om Ryan som inte redan har sagts? Han är en fantastisk spelare och en enastående människa. Ryan sätter ett exempel för oss alla, sättet på vilket han har, och fortsätter att, hålla efter sig själv.

”Han har en fantastisk energi för spelet och det är underbart att se. Ryan verkar nå en ny milstolpe varje vecka och att tänka att han nu har 23 obrutna år med ligamål bakom honom är verkligen häpnadsväckande i det moderna spelet. Hans form det här året visar han skicklighet och hans glädje för spelet är lika stort som någonsin och jag är jätteglad att han har skrivit på ett nytt kontrakt.”

Tränarroll för Giggs i framtiden

Ämnet Ryan Giggs behandlades förstås på dagens presskonferens och Sir Alex Ferguson berättade att Giggs kommer att vara involverad både mot Norwich och mot Real. Det betyder att Giggs kommer att göra sin 1000:e match som professionell spelare:

”Han kommer att vara involverad [mot Norwich] och han kommer att vara involverad på tisdag [mot Real Madrid] så någon gång på vägen kommer han att spela sin 1000:e match den här veckan, vilket är fenomenalt. Det är unikt i det moderna spelet men jag tycker att det är mer än så – jag tror inte att det någonsin kommer att uppnås igen av någon givet sättet spelares kontrakt hanteras idag.

”Vi är väldigt lyckliga som har åtskilliga spelare som har varit i klubben för en ganska lång tid. Rio Ferdinand och Paul Scholes, förstås och spelare som Nemanja Vidic och Patrice Evra har gett oss sju år. Det är ganska ovanligt i den moderna världen.

”Ryan förtjänade ytterligare ett år eftersom hans form aldrig har förändrats under de senaste åren. Han har fortfarande den där underbara ungdomligheten i sättet han spelar, han har fortfarande fantastisk balans och ett sätt att skifta tempo. Han har fortfarande sin goda fysik och han ger dig fortfarande ett mål. Han förtjänar verkligen sitt nya kontrakt.”

Den dagen Ryan Giggs lägger skorna på hyllan tror Ferguson att Giggs kommer att fortsätta i klubben som tränare:

”Det kommer att hända, det är planen. Vi har gjort samma med Nicky Butt med reserverna och när Paul Scholes slutar kommer det att vara exakt samma för honom.

”Vi är bra på det, vi har åtskilliga före detta spelare i klubben i olika funktioner. Mike Phelan, Brian McClair, Tony Whelan, Paul McGuinness. Jag tycker att det är viktigt att vi har folk här som har erfarenheten av att ha varit en spelare här.”


Källa: Manutd.com