Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Norwich

Shinji Kagawa sköt tre mål när United enkelt besegrade Norwich med 4-0. Wayne Rooney stod för Uniteds fjärde mål och bidrog dessutom med två assist till Kagawa. United är därmed 15 poäng före Manchester city i tabellen. Nummer 20 kommer stadigt närmare.

Det blev en bekväm lördagsresa för United. Norwich kom till Old Trafford i buss och valde att ställa bussen framför sitt eget mål. Det var en taktik som nästan lyckades i en halvlek. På tilläggstid i den första halvleken tog United emellertid ledningen sedan Valencias vänsterinlägg [sic!] förlängts av Van Persie till Kagawa som spelade bollen i mål.

Norwich försökte lite i inledningen av den andra halvleken men förmådde aldrig hota på allvar – i statistiken läser vi att gästerna sköt ett enda skott under matchen och att det skottet blockerades.

Med kvarten kvar punkterade United matchen med ett fantastiskt mål. Carrick slog en utmärkt långboll till Rooney som behärskat höll undan för försvararen och dessutom hade tillräcklig sinnesnärvaro för att se Kagawa i utmärkt position istället för att gå på eget avslut. Kagawa fick bollen och bokstavligt talat passade bollen in i mål bakom en chanslös målvakt.

United avslutade matchen med ytterligare två vackra mål, först sedan Kagawa löpt igenom och chippat målvakten efter Rooney fina passning och därefter genom ett långskott av Rooney.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”118″]


Rafael da Silva blev bästa spelare mot QPR med 53 procent av rösterna. Tvåan Carrick fick 24 procent och trean Giggs 10 procent.