Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex hoppas på rätt taktik

Ikväll smäller det på Old Trafford, det är match mot Real Madrid och det är vinna eller försvinna som gäller. Sir Alex pratade flitigt om taktik, Ronaldo och en massa annat igår på presskonferensen.

Blir det samma taktik som mot Barca i semifinalen 2008?

”För att vara ”ärlig” kommer nog det att bli nyckeln till matchen. Som vi vet är Real Madrid en av dem bästa kontringslagen i Europa. Det visade de på Nou Camp förra tisdagen, de var absolut klockrena i kontringarna så vi måste hitta ett sätt att handskas med det samtidigt som vi är farliga framåt.”

”När man förbereder sig för en match på den här nivån måste man respektera styrkorna hos det andra laget, vilket vi gör. Varje lag vi möter så tittar vi på deras form, deras taktiker och vilka deras bästa spelare är. Vi vet styrkorna i vårat lag och hur man spelar dessa matcher, förhoppningsvis hjälper det oss i morgon.”

Sir Alex litar på sina spelare

”Vi måste lita på spelarna, det gör vi alltid och de måste lita på varandra. Det är därför vi har varit framgångsrika under en lång period. kontinuiteten på coaching stabben hjälper också till. Jag själv och coaching stabben är bekanta med alla saker som behövs för att relatera till fotbollsspelarna vare sig det gäller den psykiska sidan, kosten eller den taktiska sidan.”

”Vi har utrustningen för att handskas med alla saker. Jag har bestämt mig inför i morgon (läs idag) vad motivationstemat och taktiksnacket kommer att gå ut på. Självklart kommer en del av det att vara att de ska lita på sig själva.”

Om Ronaldo

”Min största oro är om han dyker upp” (skämtade Sir Alex). ”Vad förväntar du dig av att spela mot ett lag som har Ronaldo? Du förväntar dig problem under kvällen och vi måste försöka stoppa det så gott vi kan.”

”Det kommer inte att bli lätt för han spelar varje vecka, han är aldrig skadad. Erfarenheten unge Rafael hade i första halvlek i Madrid hjälper honom förhoppningsvis för han kommer att få samma uppgift igen. Men jag tycker inte att det är något vi ska haka upp oss på, oroar vi oss för skadan Christiano kan göra så glömmer vi bort vad vi kan göra själva.”

Källa: Manutd.com