Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson: Nonsens att Rooney är på väg bort

På fredagens presskonferens förklarade Sir Alex Ferguson att ryktena om att Wayne Rooney är på väg att lämna United är nonsens. Ferguson är fortsatt besviken på domarinsatsen i tisdags men fokuserad på söndagens match mot Chelsea i FA-cupen.

”Wayne Rooney-saken först?” inledde Ferguson presskonferensen. ”Eller vill ni prata om något vettigt? Saken ni alla håller på med i tidningarna är fullständigt nonsens. Jag har stängt av två tidningar från presskonferensen och de kommer inte att komma tillbaka in hit förrän de ber om ursäkt. Det finns absolut inget problem mellan Wayne Rooney och jag. Att påstå att vi inte pratar med varandra på träningsplanen är absolut nonsens.

”Han förstod anledningen till att han inte spelade och det var enbart taktiskt. Och jag tycker att jag hade rätt. Vi gör inte alltid rätt men jag tycker att vi fick rätt. Danny Welbeck är den bästa spelaren vi har i termer av att arbeta i en dubbelroll. Vi var tvingade att kväva Xabi Alonsos förmåga att kontrollera matchen, vilket Danny gjorde. Och det tog bort Alonsos kontroll av matchen och hans möjligheter att gå längre fram och vara en anfallande spelare. Vi får inte alltid rätt men vi fick det definitivt i tisdags.

”Wayne kommer att vara här nästa år. Ni har mitt ord på det. Jag har inga problem alls med spelaren och han kommer att vara involverad på söndag.”

FA-cupen och Chelsea nästa

Ferguson är fortfarande besviken på domarinsatsen i tisdags:

”Det är svårt att behålla din tro när du ser vad som har hänt de senaste få åren. Det är den tredje gången vi har blivit utslagna på grund av det. Det är inte lätt att ta men vi är Manchester United och vi måste gå vidare.”

Annars fokuserar Ferguson på FA-cupmatchen mot Chelsea på söndag. Ryan Giggs har gjort sitt jobb för den här veckan medan Phil Jones fortfarande inte är spelklar:

”Nu har vi en viktig sak med en FA-cupmatch på söndag. Mitt jobb är att sporra trupperna, som var fantastiska i tisdags. Det var fansen också. Vi är skyldiga dem en insats på söndag. En sak vi inte gör är att ge upp. Vi kommer att resa oss från vår liggande position och se till att vi är redo för söndag. En stormatch är antagligen det bästa för oss och en hemmamatch dessutom.

”Vi har en svår match mot en bra motståndare som har bra statistik i FA-cupen, antagligen den bästa över det senaste decenniet. Vi har inte vunnit den på ett tag så det är bra motivation för oss. Chelsea, det är en hemmamatch och jag säger alltid att om du lottas hemma är du glad. Förhoppningsvis kan vi navigera genom det och gå vidare. Wayne kommer att vara involverad på söndag.

”Giggs kommer inte att spela eftersom han var den bästa spelaren på planen i tisdags. Han har gjort sitt för oss den här veckan. Nu kommer vi att vila honom och förbereda honom för nästa vecka.

”När du har den trupp som vi har, herregud. Jag lämnade Shinji Kagawa, som gjorde ett hattrick, utanför och ingen nämnde det. Jag trodde att jag skulle få mer kritik för det. Phil Jones kommer inte att vara redo för söndag. Han kommer att vara tillgänglig den följande veckan dock.”


Källa: Manutd.com