Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 slog serieledarna

U18 tog emot serieledarna Fulham på hemmaplan och tog en tung skalp när man vann med 3-1. Byrne gånger två och inhoppande Wilson var Uniteds målskyttar.

Det var en väldigt jämn inledning mellan två bra lag som inledningsvis hade svårt att skapa chanser. Men efter 22 minuter tar mittbacken Grimshaw ett fint initiativ när han driver förbi några spelare och kommer ut mot kanten där han slår ett fint inlägg som Rothwell når högst på, men målvakten räddar fint, dock reagerar Byrne snabbast och slår enkelt in returen.

Kort där efter dräller mittbacken i Fulham med bollen, Barmby snor åt sig den och spelar till Byrne i sidled som ur något snäv vinkel slår in den i bortre hörnet.

Nu tar Fulham över rejält och skapar många bra chanser, men det är först i halvlekens sista minut som duktige Roberts får ett inspel i boxen och han lägger den behärskat vid bortre stolpen.

2-1 i halvtid i en öppen och bra match.

I andra halvlek är det Fulham som har det mesta, men United kontrar bra och skapar minst lika farliga chanser. På stopptid i andra halvlek kan United också avgöra matchen, då högerbacken Harrop driver framåt, lurar en försvarare och spelar till Barmby som skjuter ett skott som målvakten räddar men där är inhopparen Wilson på hugget och slår in returen. Det var mål nummer 14 från Wilson på lika många matcher för honom och första poängtappet för Fulham.

I United utmärkte sig inhopparen Harrop, född sent 1995. Vanligtvis mittfältare men idag som högerback. Backlinjen och Gollini gjorde också bra matcher. Även Byrne ska ha beröm för sina två viktiga mål. Men ingen faller ur ramen idag mot ett starkt Fulham.

Manchester United U18 – Fulham U18 3-1 (2-1)
Uniteds mål: Byrne (22, 27), Wilson (90)
United: Gollini – Evans (Harrop 46), Grimshaw, Dalley, Ioannou – Weir, Pearson, Rothwell (A.Pereira 81), Rudge, Barmby – Byrne (Wilson 74)