Spelarbetyg: Man Utd-Reading

United gjorde inte mer än vad som behövdes när man besegrade Reading med 1-0 på Old Trafford. Rooney stod för matchens enda mål i den 21:a matchminuten efter snyggt förarbete av Rio Ferdinand. Reading var aldrig nära ett kvitteringsmål och United kunde i och med detta dryga ut serieledningen till 15 poäng.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6
Måste nog varit spanjorens lättaste hållna nolla, då Reading inte hade ett enda skott på mål.
Chris Smalling 5,5
Inte alls mycket att göra defensivt, men slarvar i situationen som leder till Readings enda målchans när Robson-Kanu sköt strax utanför. Följer med upp i en del anfall, men misslyckas med varenda inlägg och publiken på Old Trafford började bli frustrerade. Enligt mig Uniteds framtid som mittback, men har inte alls bollkontrollen och tekniken som krävs för en högerback.
Rio Ferdinand 8
1 assist. Ferdinands senaste insatser tvingade Hodgson att till slut kalla tillbaka honom till landslaget. Gör återigen en väldigt stabil insats och har ett sådant lugn med bollen i pressade lägen. Assisten summerar kvällens insats: Läser av spelet och bryter en passning på egen planhalva, fortsätter driva upp bollen i plan, chippar sig förbi Leigertwood och får iväg bollen till Rooney som gör mål. Mumma.
Nemanja Vidic 7,5
Liksom Rio en väldigt stabil insats när Reading inte lyckas få iväg ett enda skott på mål. Vann allt i luftrummet, Hunt är förvisso ganska kort – men det ska fortfarande göras. Det som skiljer betygen åt (förutom Rios solorajd) är att Vidic mycket väl hade kunnat dra på sig en straff, när han i andra halvlek drar ner mittbacken Mariappa vid en Readinghörna.
Alexander Buttner 6
En väldigt lugn kväll, i en match han inte behövde göra mycket defensivt hade man hoppats få se mer av hans offensiva kvaliteter.
Anderson 6
Utbytt 85′. Fick chansen från start, men tog den tyvärr inte. Var ganska osynlig matchen igenom och gjorde inget större väsen ifrån sig.
Ryan Giggs 7
Trots 39 år gör han sin bästa säsong på många år. Unikt, ingen spelare i Europa som kan jämföras med Giggs. Inte lika bra som mot Real senast (där han var fantastisk) men fortfarande matchens bästa mittfältare. Har fortfarande kvar kvickheten, tillsammans med en otrolig bollkontroll tar han sig förbi spelare.
Ashley Young 6,5
Utbytt 74′. Ganska pigg i första halvlek och står för matchens första målchans. Men försvinner i andra halvlek och blir sedan utbytt efter att ha fått en liten smäll.
Danny Welbeck 6
Pressade motståndarna och krigade på bra. Fick börja matchen på högerkanten, där han inte alls såg bekväm ut. Flyttade sedan mer och mer över på vänsterkanten, där det såg lite bättre ut, men var fortfarande ganska osynlig.
Wayne Rooney 7
1 mål. Gör matchens enda mål, skottet tar på en Readingback vilket gör att bollbanan ändras och går över målvakten Taylor. United skapade inte alls mycket framåt, men Rooney var fortfarande den som försökte mest av de fyra offensiva spelarna. Förutom målet hade han ett par långskott, som desvärre inte gav någon utdelning.
Robin Van Persie 5,5
Nej, det går inte längre att förneka holländarens formsvacka. Van Persie är, liksom Rooney, en anfallare som dessutom är väldigt bra med bollen – men inte ens det visar han just nu. Är inte delaktig i spelet och får därför inte heller lika många målchanser. Hade en frispark som tvingade fram en bra räddning av Taylor och missade sedan ett läge i slutet, där han tydligt efteråt visade sin frustration.
Michael Carrick N/A
Inbytt 74. Välbehövlig vila för Carrick. Men får hoppa in med kvarten kvar för att spela av matchen, kontrollerar som vanligt bollen med ett lugn och spelar enkelt.
Shinji Kagawa N/A
Inbytt 85′. Kom in med uppgiften att springa och pressa Readingförsvaret, vilket han gjorde. Hann dessutom spela fram Van Persie, som inte lyckades utnyttja sin målchans.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS