Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Vinst i första matchen i Dallas Cup

Det blev vinst i nattens match mot Club America från Mexiko. Segersiffrorna skrevs till 2-0 efter att inhopparen James Wilson gjort båda målen i andra halvlek.

Det var andra förutsättningar jämfört med hemma i England; bra plan, fint väder och en petig domare. Första halvlek präglades av avblåsningar och gula kort för båda lagen. Det syntes att det var första matchen för Uniteds del som hade svårt att få igång ett bra passningsspel. United var dock det lag som skapade de hetaste chanserna, där både Pearson och Daehli missade fina chanser. Halvlekens bästa chans skulle dock gå till Club America som i halvlekens slutskede fick straff efter att Pearson lagt handen på en motståndares axel efter att bollen spelats bort från straffområdet. Mycket märkligt domslut men Gollini räddar straffen som slås lågt till hans högra sida.

I andra halvlek byter United ut alla spelare som dragit på sig ett gult kort och man spelar också bättre nu. I 65e minuten rinner Wilson igenom efter pass från James och ensam med målvakten lägger han enkelt in den i mål.

Club America hinner få en utvisning för två gula kort innan samme Wilson avgör matchen helt på stopptid efter en kontring där han spurtar förbi en försvarare och lägger den i fel hörn för målvakten som kom ut bra.

En ganska nervös inledning från Uniteds sida men spelet blev bättre och bättre ju längre matchen led. United var inte heller helt bekväma med domarinsatsen som höll en annan nivå jämfört med ungdomsserierna i England där domare ogärna visar kort. En bra lärdom.

Spelmässigt imponerade vänsterbacken Reece James, som är lillebror till förre Unitedspelaren Matt James. Även inhopparen och tvåmålsskytten James Wilson var bra, eftersom United inte hade någon renodldad anfallare på planen innan hans inhopp så gör han en väldigt stor skillnad när det gäller hot. Särskilt viktig blev han när mexikanerna höll en hög backlinje.

Beröm ska även ges till målvakten Gollini som räddade en straff och var säker matchen igenom.

Nästa match spelas idag (måndag) kl 22.00 svensk tid och kan streamas via kicktv på youtube.

Manchester United U19 – Club America U19 2-0 (0-0)
Uniteds mål: Wilson (65, 90)
United: Gollini – Hendrie (Grimshaw 46), Fornasier, Blackett, James – Weir (Rudge 46), Ekangamene (Rothwell 46), Pearson (Harrop 84), Daehli (Ioannou 72) – Januzaj – Barmby (Wilson 53)