Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Även andra matchen vanns i Dallas Cup

Det blev ännu en vinst för United i Dallas Cup. Dallas Texans stod för motståndet och United vann med 3-1 efter att man återigen avgjort i andra halvlek.

Var det bra förutsättningar i inledande matchen så var det värre nu. Den enorma vinden gjorde det svårspelat och matchen blev mycket start och stopp med många inkast och frisparkar. Dallas tar i alla fall ledningen efter en frispark från kanten som går rakt genom muren och i stolpen, tillbaka till Sutherlands händer men han kan inte hålla den innanför linjen. United kvitterar tämligen omgående på en liknande situation som målvakten fumlar på och van Velzen kan styra in Januzajs frispark. United hade dessutom ett stolpskott från Mats Daehli minuten innan.

Andra halvlek ser ut ungefär som första, fortsatt dåligt spel med mycket långbollar som vinden fångar. United är dock ett såpass mycket bättre lag att Adnan Januzaj till slut kan skicka in ledningsmålet från distans. United utökar också till 3-1 när Wilson blir fälld i straffområdet och Januzaj slår in straffen.

Det var ingen bra match och några av spelarna såg lite slitna ut när man var inne på den andra matchen på två dagar. Motståndet var inte heller lika bra som igår.

Bra i United var återigen vänsterbacken Reece James men också Adnan Januzaj som med två mål och ett flertal bra aktioner tillsammans med Mats Daehli. Även James Wilson var tungan på vågen när United behöver ett mål och kan slänga in en riktig striker.

Nästa match spelas imorgon (onsdag 27/3) kl 20.00 svensk tid. Men det är i nuläget osäkert om den matchen kommer att filmas.

Manchester United U19 – Dallas Texans U19 3-1 (1-1)
Uniteds mål: van Velzen (24), Januzaj (74, 83 str)
United: Sutherland – Hendrie (Grimshaw 46), Fornasier, Blackett, James (Ioannou 77) – Weir (Wilson 46), Harrop (Rothwell 46), Ekangamene, Januzaj, Daehli – van Velzen (Barmby 60)