Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Förlust och utslagna ur Dallas Cup

Det blev en tung kväll för United som inte bara förlorade gruppfinalen mot Kashiwa Reysol från Japan utan man blev också utslagna ur hela turneringen eftersom man inte var bästa tvåan från de tre grupperna.

United var pigga inledningsvis och skapade chanser genom Daehli och James, men det var japanerna som tog ledningen när Gollinis inspark blev för kort och togs av vinden, då kunde japanerna kontra in 1-0 efter att Gollini räddat första skottet men returen gick rakt ut till en Kashiwaspelare som gjorde mål.

Resultatet stod sig till halvtid och United var nog inte helt nöjda med att ligga under.

United fortsatte att skapa chanser i andra halvlek, men hade förtvivlat svårt att få bollen in i mål. Istället fick Kashiwa en frispark och återigen gör muren ett mindre bra jobb (eller uppställningen av muren) för bollen smiter in på sidan av muren och mot Gollinis stolpe, men frisparken är inte särskilt bra slagen och alla väntar sig att Gollini ska rädda den, men bollen smiter in i mål.

United orkade inte hämta sig efter det och japanerna var det bättre laget. Det betyder att United, trots att laget kom tvåa i sin grupp, inte går vidare. Det är nämligen tre grupper och alla ettor samt den bästa tvåan går vidare. United hade sex inspelade poäng men Ålborg hade sju inspelade poäng och gick vidare på Uniteds bekostnad.

Manchester United U19 – Kashiwa Reysols U19 0-2 (0-1)
United: Gollini – Hendrie (Grimshaw 46), Blackett, Fornasier (Harrop 53), James – Weir (Barmby 53), Ekangamene, Pearson, Daehli (Rudge 54) – van Velzen (Ioannou 75), Wilson (Rothwell 46)