Spelarbetyg: Sunderland – United

United tog tre nya poäng med en stabil seger mot Sunderland på påskafton sedan Robin van Persie gjort matchens enda mål (noterat som självmål på Bramble). Det innebar en ny nolla för De Gea och hans allt stabilare backlinje.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra. ’

David de Gea 6
En ny nolla för De Gea, igen utan att ha gjort någon kvalificerad räddning. I första halvlek var hans enda notabla ingripande ett misstag då han serverade en Sunderlandspelare ett mer eller mindre öppet mål. Motståndarens brist på kvalitet räddade De Gea den gången och den resultatinriktade naturen gör att misstaget glöms bort. I andra halvleken hade han på nytt ett notabelt ingripande, den gången ett betydligt bättre sådant då han modigt gick in i en tuff duell och levererade en bra utboxning.
Rafael da Silva 6
Utbytt 33. Det är så klart inte alls bra att Rafael kliver av skadad. Han hann inte göra så mycket innan skadan, United spelade mestadels på vänsterkanten och Sunderland spelade inte alls.
Chris Smalling 6,5
Inledde som mittback men fick flytta ut på kanten då Evans ersatte Rafael. Smalling har varit mycket skadad och när han varit frisk har det inte varit läge att slänga in honom i elvan så det har varit en tuff säsong för honom. Han är fortfarande en bit ifrån toppformen och när vi summerar säsongen kommer han att ta med sig ett ligaguld men på ett individuellt plan har det varit en misslyckad säsong.
Nemanja Vidic 7
Vidic är nu på allvar tillbaka på en riktigt hög nivå och bara hans blotta närvaro på planen stärker United. Efter duellen med De Gea spottar Vidic blod men ser annars tämligen oberörd ut, det skickar iväg en massa bra signaler till både med- och motspelare.
Alexander Buttner 7,5
Mot Sunderland ser Buttner ut som en bra fotbollsspelare. Han slipper förvisso i princip arbeta defensivt, det är ju framför allt i defensiven han har haft problem, men det är ändå ett gott tecken. Det kan se lite oslipat ut men vilja och energi är också bra egenskaper, han har en bra vänsterdoja och om skottet igår är något att gå på så är hans höger också hygglig.
Antonio Valencia 5
Det är ständigt rätt låga betyg på Valencia. Han uträttar för lite och fattar alldeles för många dåliga beslut. Den här gången kanske han kan skylla på att han hade en lång resa i kroppen men det är ändå inte bra nog.
Michael Carrick 7,5
Det var en överraskning för mig att Carrick startade mot Sunderland, jag hade räknat med att han skulle vilas till matchen mot Chelsea. Mot Sunderland gör han förstås ännu en fin match, framför allt imponerar hans andra halvlek då han i princip är ensam på Uniteds centrala mittfält.
Anderson 5,5
Utbytt 84. Anderson har sina förtjänster, vilket han visar i början på matchen. Passningen till Van Persie som sedermera leder till 1-0-målet är utmärkt. Tyvärr har han ju ingen ork och i andra halvlek är han inte med i matchen. Det duger inte.
Ashley Young 5
Vissa spelare fungerar inte i Manchester United. Ashley Young är en sådan spelare. Springer mestadels runt och funderar på hur han ska få domaren att tro att han har blivit fälld, vilket är väldigt osympatiskt. När han står på benen jobbar han mest med att slösa bort fasta situationer.
Shinji Kagawa 7
Utbytt 79. Shinji Kagawa är smart, sexig och har ett hjärta. Han är med andra ord allt vad Ashley Young inte är. Hans första halvlek igår är utmärkt och samspelet med lagkamraterna börjar klicka i allt större utsträckning. Det går snabbt men allt han gör är ändå genomtänkt, inget slarv och inget nonsens.
Robin van Persie 7,5
1 assist. Varnad. Formsvacka: Över. Det är spännande vad ett mål (för Holland) kan betyda. Han är nyttig även när inte gör mål men de sista matcherna innan uppehållet syntes det att han saknade självförtroende. Med självförtroendet på plats igen är allt självklart, han går rakt på mål och avslutar i lägen där avslutet inte ens verkar vara ett alternativ (dels vid målet men även volleyskottet på Carricks passning efter hörna i slutet av första halvlek). Missen på slutet är förvisso horribel och den hånades han nog för i omklädningsrummet.
Jonny Evans 7
Inbytt 33. Tydligen spelade han större delen av sitt inhopp med känning av en skada. Det var i så fall inget vi märkte. Stark och stabil.
Danny Welbeck n/a
Inbytt 79. Vilades förmodligen för att han ska starta mot Chelsea.
Tom Cleverley n/a
Inbytt 84. Sprang ungefär dubbelt så många meter som Anderson i andra halvlek.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS