Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson hoppas Rooney kan spela mot city

När startelvorna i FA-matchen mellan Chelsea och United annonserades på förmiddagen var det framför allt ett namn som saknades – Wayne Rooney var inte med. Ganska snart kom förklaringen att han är skadad men att United hoppas att han ska kunna spela derbyt mot city på måndag. Även Jonny Evans missade matchen mot Chelsea med en skada.

”[Rooney] fick en ljumskskada när han spelade för England. Han var inte 100 procent och det finns ingen poäng i att riskera spelare med ljumskskador. Det kan förvärra sig självt och du kan vara borta i flera veckor. Förhoppningsvis kommer han att vara redo för matchen nästa måndag,” sa Sir Alex Ferguson. Samma Ferguson som i fredags förklarade att alla Uniteds spelare återvände från landskamperna skadefria.

Även Jonny Evans missade matchen mot Chelsea efter att ha dragit på sig en skada i segern mot Sunderland. Vi har i nuläget ingen ytterligare information om den skadan.


Källor: Skysports.com, Manutd.com