Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson missnöjd, Smalling fokuserar på nästa match

Sir Alex Ferguson var inte alls nöjd med Uniteds insats mot Chelsea och tycker att det bara var Antonio Valencia som presterade tillräckligt bra sett över 90 minuter. Chris Smalling var också besviken men väljer istället att redan börja fokusera på derbyt mot Manchester city.

Dagens förlust innebär att United nu bara har ligan att kämpa om. Den borde vara en formalitet för United att vinna och då blir säsongsavslutningen, det återstår åtta matcher för United, en transportsträcka.

Sir Alex Ferguson var nöjd med Uniteds första halvlek men är besviken på hur United agerade efter Chelseas mål:

”Vi var bekväma i den första halvleken och jag kunde inte se dem komma in i matchen eller vara något stort hot mot oss. Men målet, som det alltid gör, förändrade matchen. Vi pratade om Ba och erfarenheten vi hade med honom för ett par år sedan i Newcastle när han gjorde exakt samma typ av mål. Vi togs sovande för att vara ärlig. Det var inte en bra start för oss, precis i början av andra halvlek.

”Efter det tycker jag att vi saknade det rätt lugnet för att vinna matchen och skapa rejäla öppningar. Vi hade massor av bollinnehav men utnyttjade inte det på bästa sätt och de skapade oss en del problem med kontringar. De har flera spelare som Hazard, Oscar och Mata som sover i små fickor och kan skapa problem för dig på kontringar. Lyckligtvis släppte vi inte in ett mål till men jag kunde egentligen inte se oss göra mål heller.

”Robin van Persie hade en fantastisk chans och skulle ha gjort mål men han satte den över ribban. Vi hade ett par nickar förbi stolpen och Cech gjorde en fantastisk räddning från Chicharito. Men vi saknade bara lugnet när vi tvingades jaga matchen och spelade inte så bra som vi skulle ha i den andra halvleken.”
”Robin van Persie had a fantastic chance and should have scored, but he put it over the bar. We had a couple of headers past the post and Cech made a fantastic save from Chicharito. But we just lacked composure when we had to chase the game and didn’t play as well as we should have in the second half.”

Ferguson var besviken med majoriteten av sina spelare och tycker att endast Antonio Valencia höll en tillräckligt bra standard sett över hela matchen:

”För att vara ärlig med det, över 90 minuter tyckte jag att bara Antonio Valencia nådde den standard som vi förväntar oss av dem. Phil Jones för större delen av matchen och David de Gea gjorde det bra. Men i termer av 90-minutersinsatsen var Antonio den enda.”

United blickar mot nästa veckas derby

Det är nu bara ligan som gäller och på måndag väntar derbyt mot city och en chans att i praktiken säkra titeln:

”Vi måste resa oss. Vi är besvikna och spelarna är nere. De är besvikna eftersom de vet att de kan bättre. Men vi behöver glömma det här resultatet och se fram emot matchen mot city. Ett positivt resultat för oss nästa måndag kommer i princip att säkra titeln för oss.”

Även Chris Smalling pratar redan om derbyt:

”Det kommer att ta ett par dagar att komma över det här eftersom många av oss kom in i den med ett fantastiskt självförtroende och vi kände att vi skulle vinna matchen. Åtminstone har vi en bra match nästa måndag men vi måste se till att vi kämpar tillsammans för att vinna den här titeln med säkerhet.

”Våra fans kommer att vara direkt bakom oss och vi måste se till att vi ger dem en bra insats eftersom den andra halvleken idag inte var tillräckligt bra.”

Annars förklarar Smalling att United är besvikna:

”Omklädningsrummet är besviket. Jag tycker att den första halvleken gick riktigt bra och vi hade överläge, spelade en del bra fotboll så många av oss är besvikna att vi inte kunde föra det vidare in i andra halvlek, vilket inte är likt oss.

”Vi hade stort förtroende för att vi skulle göra mål idag och av vår insats i första halvlek att döma tänkte vi att vi inte skulle släppa in heller eftersom de inte skapade alltför många chanser. Men det var olikt oss att inte göra mål.

”Under den sista halvtimmen sträcktes matchen ut vilket inte var idealt för oss men innan dess kände vi oss bekväma som ett lag och spelade en del bra fotboll i första halvlek. Den största besvikelsen är att vi inte tog det med oss in i andra halvlek. Det är vad alla är riktigt nere över.”

United hade 2-0 i den första matchen men tappade och även om man såg dagens match som en ny chans kommer man att ta med sig den erfarenheten för att se till att det inte händer igen:

”I början på dagen så vi det här omspelet som en ny utmaning och en nystart så du kan inte tänka på ledningen i den första matchen och vad som kunde ha varit. Vi måste se till att vi kommer ihåg den här förlusten nästa säsong och inte låta det glida iväg igen.”


Källa: Manutd.com