Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 besegrade Southampton

Även U21 var tillbaka i spel när U21 tog emot Southampton på hemmaplan. United dominerade stort och vann matchen med 1-0 efter mål av Jesse Lingard.

Efter en avvaktande start med mycket avbrott (två skador) satte United fart och skapade chanser. Det var främst Januzaj och Powell som låg bakom chanserna men även Tunnicliffe och Lingard skapade bra chanser inledningsvis. Trots mycket boll och flera lägen saknade United skärpa i avsluten och 0-0 var resultat i paus.

Direkt i andra halvlek får United utdelning när Reece James spelar bollen till Lingard som avslutar lågt i bortre hörnet.

United fortsatte att spela bra men kunde inte avgöra matchen. Sista fem minuterna gav dock United bort initiativet och backade hem, men det var aldrig nära att straffa sig. United tog en komfortabel seger och Amos i målet behövde inte svettas.

I United var Januzaj den mest framträdande, slog intelligenta passningar samtidigt som han har kvickheten att göra sin gubbe. Han tar även hand om alla fasta situationer där United för dagen var riktigt vassa. Powell, som är ett nummer för stort för den här nivån, imponerade också. Ska dock tilläggas att alla i United var bra för dagen, där Tom Thorpe imponerade mest i försvaret.

Segern innebär att United tog sig förbi Liverpool i tabellen och man ligger nu på en stabil andraplats en poäng före Liverpool och tre poäng före Southampton som dessutom har en match mer spelad.

Manchester United U21 – Southampton U21 1-0 (0-0)
Uniteds mål: Lingard (46)
United: Amos – Veseli, Thorpe, Fornasier, Vermijl (James 11) – Lingard, Ekangamene, Tunnicliffe, Cole, Januzaj – Powell