Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Manchester City

Phil Jones var den klarast lysande stjärnan sedan han fått förtroendet från start som mittback bredvid Ferdinand i Evans, Vidic och Smallings frånvaro i måndagens derby. Trots detta förlorade United matchen med 1-2 sedan just mittbackarna och Evra varit något för passiva vid Agueros avgörande med drygt tio minuter kvar av matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

De Gea hade en otacksam uppgift. Endast tre av citys totalt tio avslut gick på mål och av dem gick två också i mål. Hans fina facit med sex raka nollor i ligan tog alltså slut. En klen tröst är att han var chanslös på båda målen.

Rafael
7,5

Varnad. Den unge brasilianske ytterbacken var tillbaka på planen efter en kortare tids frånvaro. Om han var ringrostig så syntes det inte, särskilt inte i det defensiva spelet där han var i det närmaste felfri. Rafael var även nära att bli målskytt efter att ha avslutat matchens finaste sekvens, men tyvärr stod kryssribban i vägen den gången. Genomgående duktig i det offensiva spelet och hotade främst i den första halvleken och mot slutet med flera offensiva löpningar. Om man ska vara kritisk hade man kanske kunnat önska lite fler inlägg från hans högerfot.

Rio Ferdinand
7

Som vanligt stabil bakåt med många vunna nickdueller och brytningar. Ett litet minus för passiviteten i samband med Agueros mål (en följd av ovana att spela bredvid Jones?).

Phil Jones
8

en assist (eg. målskytt). MoM efter en helgjuten insats undantaget ovan nämnda sekvens. Vann i princip varje närkamp och visade en fighting spirit som saknade motstycke. Målskytt (vi ignorerar det genomdåliga regelverket vad gäller o.g) efter att inte ha lämnat någonting åt slumpen vid RvP:s fantastiska frispark.

Patrice Evra
5

Agerandet vid 1-2 håller inte och jag tycker dessutom att han några gånger visar upp en attityd (mest en känsla hos mig som grundas på det kroppspråk och ansiktsuttryck han stundtals visar upp under matchen) som inte passar sig när man har en kaptensbindel på överarmen.

Danny Welbeck
6,5

Utbytt 80´. Lika löpvillig som vanligt och ibland njuter man riktigt av att ha tillgång till en spelare med en sådan arbetskapacitet som samtidigt han verkar gilla läget vilken roll han än tilldelas. Behöver dock börja näta eller åtminstone göra poäng på regelbunden basis inom kort för att självförtroendet och beslutsfattandet på den sista tredjedelen inte ska bli lidande.

Michael Carrick
7

Var kompetent både framåt och bakåt i den första halvleken. Blev – som så många gånger förr – alldeles för ensam på Uniteds mittfält i den andra halvleken och fick inte samma utdelning. Ligger som vanligt högt i passningsstatistiken med 37 av 41 till korrekt adress.

Ryan Giggs
5

Stod för ett lika klantigt som onödigt misstag när han slog bort bollen på egen planhalva före citys ledningsmål. På det stora hela räckte han inte riktigt till och jag ser honom hellre i en offensivare roll strax bakom en ensam anfallare än bredvid Carrick på innermittfältet.

Ashley Young
5

Utbytt 90´. Nej, det här var inte Youngs match. Var med och skapade en del lägen men slarvade när det väl kom till kritan. Gör bäst i attr ta till vara på varje chans han får under säsongens slutskede om han vill säkra en fortsatt framtid i klubben.

Wayne Rooney
5,5

Varnad. Utbytt 85´. 85 minuter på planen, noll avslut. Har en ganska bra bit kvar till toppformen.

Robin van Persie
7

Delaktig i det mesta i anfallsväg även om han försvann lite ur spelet i takt med att Uniteds anfallsspel blev mindre rörligt i den andra halvleken. Då tog han ofta djup för att söka boll. Frisparken till 1-1 var grym och hade förmodligen hittat nätet på egen hand. Lite synd då sviten utan nätkänning börjar bli lite fööör lång..

Antonio Valencia
n/a

Varnad. Inbytt 80´. Högersidan låg bakom det lilla som skapades under matchens avslutande tio minuter tack vare en del goda samarbeten mellan Valencia och Rafael. Luktar start mot Stoke.

Javier Hernández
n/a

Inbytt 85´. Uniteds obefintliga chansskapande under andra halvlek hade behövt en Chicharito på planen betydligt tidigare. Inte för att det skapades något särskilt farligt sedan han kom in, men det berodde nog snarare på att city lyckades bra med att trasa sönder spelet.

Shinji Kagawa
n/a

Inbytt 90´. Det är ingenting annat än en gåta varför Fergie väntade till den 92:a minuten innan han satte in japanen. Möjligt att han kom in enkom för att Young hade ont.