Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex: Vi är i bra form

Det är långt mellan matcherna nu i slutet av säsongen, men det är match på söndag igen och Stoke City står för motståndet. Sir Alex Ferguson tycker att vi är i bra form, för den skadade trion Smalling, Evans och Vidic har visat goda tecken denna vecka.

”Jag hoppas att Vida kommer börja träna idag. Jonny Evans har tränat denna vecka vilket är bättre nyheter än vi hade inför måndagens match.”

”Ashley Young är borta, han fick en smäll på hans ankel och är nog borta ett par veckor. Förutom det så är vi i bra form när det gäller tillgängliga spelare.”

”Chris Smalling började löpträna denna vecka och Paul Scholes började träna med förstalaget i måndags. Han har gjort det bra senaste veckorna och det kommer att bli en otrolig uppsving att få tillbaka hans intelligenta fotboll till truppen. Han har varit borta några veckor så han behöver mycket träning med oss.”

Om Matchen

”Du vet att det alltid kommer att bli en svår match borta mot Stoke, det kommer aldrig ändras.”

”Vi har ett jobb att göra, vi måste prestera bra eftersom vi bara har sju matcher kvar. Utmaningen finns där för Stoke också, de kommer inte att vika sig. Men hur som helst är de i en prekär situation, nere i botten av ligan plockar du inte många poäng, men jag tror de klarar sig.”

Om 12 poängs ledning

”Jag tycker inte att vi ska titta för mycket på våran position och 12 poängs ledning. Det som räknas är en vinst på söndag och vi måste ordna det, som vi alltid gör, vi måste bara försöka göra vårt bästa. Vi har ett jobb att göra på söndag som vi måste klara av.”

Han tycker inte att City förtjänade vinsten

”Det är alltid en besvikelse att förlora ett derby, det var väldigt jämnt mellan båda lagen. När det gäller bollinnehavet så var de bättre i första halvlek och vi i andra, men vi släppte in två enkla mål. Du kan inte göra det i derbyn. Det var ett fantastiskt derby när det gäller intensiteten.”

”Början av matchen var fantastisk, båda lagen gav allt och det var spel över hela planen. Båda hade halvchanser och det slutade med att Joe Hart hade den enda räddningen i matchen. Det var bara en räddning på hela matchen mellan de två målvakterna vilket visar hur jämn match det var.”