Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Stoke-Man Utd 0-2

Genom mål av Carrick och Van Persie kunde man bortabesegra Stoke med två mål mot noll. Det formsvaga Stoke var aldrig riktigt nära att göra mål, inte ens på sina fasta situationer. United har också haft en tung period den senaste tiden, men stod för sin bästa insats sedan Madrid-matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

En väldigt lugn första halvlek. Men när han var tvungen att ingripa i andra halvlek gjorde han det bra. Dessutom stabil i luften och bra med fötterna. Visar hur mycket han utvecklats i United, tidigare blev han i princip misshandlad mot fysiska lag som Stoke.

Phil Jones
7

Assist. Hade Walters på sin kant, som inte riktigt lyckades utmana Jones. Framåt kunde han gjort det bättre. På hörnan är det Jones som krigar fram bollen till Carricks ledningsmål.

Nemanja Vidic
7,5

Dominerade i kampen mot den fysiskt starka Kenwyne Jones. Kapten för dagen och var den i backlinjen som stod ut mest.

Rio Ferdinand
6,5

Stoke spelade med Jones som ensam anfallare, eftersom Vidic oftast var på honom blev det en ganska lugn match för Ferdinand. Men är stabil när han väl behövdes. Visar som vanligt ett lugn i sitt passningsspel och förmåga att lösa pressade situationer.

Patrice Evra
6,5

Liksom Jones, en lugn match defensivt på sin kant mot Shotton. Följde med upp i anfallen när ytorna gavs och gjorde det bra.

Antonio Valencia
5

Varnad. Får fortsatt förtroende trots sin svaga form, men tog inte chansen denna gång heller. Driver upp bollen, men där tar det stopp. Istället för att utmana eller spela in bollen i straffområdet så stannar han upp och spelar tillbaka bollen – likadant varje gång.

Michael Carrick
7

1 mål. Gav United ledningen efter fyra minuter, får tårna på bollen efter en hörna som Stoke-försvaret inte lyckats få iväg. Hade ett bra samspel med Rooney, men var bättre och mer involverad i den första halvleken.

Wayne Rooney
7,5

Spelade central mittfältare och blev utsedd till Man of the Match. Hade väldigt mycket boll och var involverad så fort bollen gick via mittfältet. Bra i både kortpassningsspelet och med sina krossbollar, kan mycket väl göra en Scholes och gå från anfallare till mittfältare – har alla kvaliteter som behövs.

Shinji Kagawa
6

Blev placerad på vänsterkanten, där han kommer bort helt. Det är inte hans position. Men gick ofta in mot mitten vid anfallen det är tydligt att han trivs bäst i just den positionen.

Chicharito
5,5

Utbytt 77′. Alla vill se Chicharito göra bra ifrån sig, men denna gång gick det inte alls för mexikanen som stod för en svag insats. Tar löpningar och pressar försvaret, men var annars osynlig och inte alls delaktig i spelet. Byttes sedan ut med kvarten kvar.

Robin van Persie
7

1 mål. Gjorde ett minst sagt efterlängtat mål, vilket syntes på Van Persies sätt att fira målet då han sprang till avbytarbänken och kramade om Ferguson. Ett straffmål, på en straff han själv fixat fram. Är en väldigt bra hörnläggare, vilket bidrog till Uniteds 14:e hörnmål för säsongen.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 77′. Sent inhopp och hann aldrig komma in i matchen.