Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: West Ham – Manchester United

Efter vinsten mot Stoke, 2-0 på bortaplan, i förrgår ligger nu Unted 15 poäng framför City med en match mer spelad och har därför ett väldig bra läge trots den tung förlusten förra veckan.
Imorgon gästar de röda Upton Park för att hålla undan ytterligare och förhoppningsvis ha ett ännu bättre läge efter att onsdagen är över.

West Ham

West Ham

Skador: Cole, McCartney, Reid, Noble
Tveksamma:
Position: 12 | 32 | 10-8-14 | 36-45 | 38
Form (PL): OOVFVF
Disciplin (PL): 62 GK, 1 RK
Bästa målskytt (PL): Andy Carroll [6]

Möjlig startelva

Jääskeläinen
Demel, Tomkins, Collins, O’Brien
Jarvis, Diamé, Nolan, O’Neill, Vaz Te
Carroll

Sedan Sam Allardyce kom till West Ham för att återta en plats i den högsta ligan har laget gjort bra ifrån sig. Ifrån att förrförra säsongen slutat som jumbo har man nu lyckats lägga sig på en tolfteplacering i ligan, efter en strålande start på säsongen. Det skall dock tilläggas att det bara skiljer sju poäng mellan elvan Southampton och Wigan på en 19:e-plats.

Laget har på de fem senaste matcherna i ligan tagit åtta poäng, och däribland kryssat borta mot Liverpool.

Den senaste matchen var mot just Southampton som ligger före i ligan, men på samma poäng. I denna match spelade man 1-1.

West Ham har fyra spelare på skadelistan i Cole, McCartney, Reid samt Noble.

Manchester United

Manchester United

Skador: Scholes, Fletcher, Young
Tveksamma:
Position: 1 | 32 | 26-2-4 | 73-33 | 80
Form (PL): VFVVVV
Disciplin (PL): 48 GK, 0 RK
Bästa målskytt (PL): Robin van Persie [20]

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Vidic, Evans, Evra
Valencia, Carrick, Kagawa, Welbeck
Rooney, van Persie

United verkar vara i lite utav en svacka, efter förluster mot Chelsea samt Manchester City, men man lyckades ändå göra två mål på Stoke på bortaplan på söndagen. Carrick och van Persie var det som nätade, genom en hörna samt en straff. Matchen i sig var inte någon höjdarmatch, och i ärlighetens namn så hade inte United väldigt många farliga lägen. Begovic i bortamålet kändes även väldigt stabil, då han gjorde ett par fina räddningar.

Van Persie fick äntligen göra mål igen den senaste matchen. Målet var holländarens första på tio matcher, något som många var lättade över att se.

Följetången i laget är för tillfället ryktena om att Rooney skulle skriva på för PSG, vilket eventuellt skulle kunna sätta laget ur balans.

Vinner Fergusons mannar matchen på Upton Park så ligger laget för tillfället 15, 17 eller 18 poäng före rivalerna City beroende på vilket resultat de får med sig ifrån sin match mot Wigan.

Efter uttåget ur Champions League och FA-cupen har man endast ligan kvar att fokusera på. Ledningen är stor, men man vill inte ta ut något i förskott med tanke på vad som hände förra säsongen.

Kvar på skadelistan är Scholes, Fletcher samt Young, efter att Evans och Smalling var med på bänken i förra matchen mot Stoke. Ferguson lär se över om han har möjlighet att vila någon i backlinjen, då det är många viktiga matcher framöver och att man spelade match endast tre dagar innan denna.

Historik

United mot West Ham

Totalt: 125 | 58-25-42 | 231-164
Ligan: 113 | 53-23-37 | 212-147
Borta: 60 | 14-19-27 | 84-100
Sista sex: VOVVFV
Sista sex på Upton Park: OVFVVF


2012-11-28 PL United – West Ham 1-0
2013-01-05 FA West Ham – United 2-2
2013-01-16 FA United – West Ham 1-0

Historiskt sett har United haft vissa svårigheter mot just West Ham, och detta kanske har varit som tydligast då London-laget var som bäst runt 90-talet.

Dock så verkar detta ha levt vidare och man har haft svårigheter mot dem även på senare år, vilket inte märkts minst i FA-cupen denna säsong.

Just matcher på Upton Park har United haft väldigt svårt med, då man bara har vunnit fjorton av sina matcher på arenan, medan man har förlorat 27 stycken matcher.

Att förutse en målsnål match eller inte är även det svårt, då det svänger rejält i mötena mellan dessa klubbar.

West Ham – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Upton Park, London
Tid: Onsdag 17 april 20.45
Domare: Lee Probert
Odds: United 1,60 | West Ham 5,00 | oavgjort 2,35
TV: Viasat Fotboll (HD)