Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Young borta resten av säsongen

På dagens presskonferens berättade Sir Alex Ferguson att Ashley Young missar resten av säsongen p.g.a. den skada han ådrog sig mot Manchester city. Annars är Ferguson nöjd med skadeläget även om man fick motta några smällar mot West Ham. Managern hävdar också att Wayne Rooney inte alls är på väg till Paris Saint-Germain och förklarar varför Shinji Kagawa blev utbytt mot West Ham.

United laddar inför måndagens match mot Aston Villa då ligatiteln kan säkras (detta kräver dock att city förlorar mot Tottenham). Man får emellertid klara sig utan den förre Villaspelaren Ashley Young:

“Ashley är borta resten av säsongen,” sa Sir Alex Ferguson till MUTV. “Det är oturligt och det är ett hårt slag. Vi trodde att det skulle vara två eller tre veckor men nu har han varit hos specialisten och det är därför ni såg honom på matchen i onsdags.

“Vi tog honom till en specialist i London och prognosen var inte alls bra. Vi kommer att sakna honom för resten av säsongen.”

Annars ett positivt skadeläge

Matchen mot West Ham i onsdags var fysisk men Ferguson behövde inte rapportera om några nya skador från den matchen:

“Vi fick en del smällar och blåmärken i onsdags. Vidic har ett vackert blåmärke på hans kindben och efter att han kommit ut från den krigszonen är vi ganska glada att ingen blev allvarligt skadad,” sa Ferguson på dagens presskonferens.

“Laget var fantastiskt häromkvällen vad gäller att stå upp. Det är den typen av match du får mot Big Sams lag. Vi var tvingade att hantera det och jag tycker att en poäng var klart förtjänt. Vi kanske kunde ha vunnit den under de sista 20 minuterna när vi hade allt spel och en eller två chanser. Oavsett måste du vara nöjd att komma tillbaka efter att legat under två gånger och få en poäng. De två bortamatcherna har visat hur beslutsamma vi är på att vinna ligan. Jag har beundrat mitt lag i de matcherna. Vi har gjort det mycket bra.

“Varje match nu ser ut att vara viktigare än den senaste. När du kommer närmare den där linjen är det så det är. Jag har samma trupp på måndag och förhoppningsvis kommer vi att ta ut det rätta laget.”

Rooney och Kagawa

På presskonferensen sa Ferguson också att han inte tror på att Wayne Rooney är på väg till Paris Saint-Germain. Samtidigt förklarade Ferguson varför Rooney var första spelare att bli utbytt mot West Ham:

“Jag tror inte att det är någonting alls i [att Rooney är på väg till PSG]. Vad gäller att han blev utbytt härom kvällen så är det enkelt, han spelade inte bra och Shinji Kagawa gjorde det. I så många matcher är Wayne Rooney bättre än de flesta spelarna. Men på den kvällen spelade Shinji så bra.”

Trots att Kagawa spelade bra blev han utbytt, något Ferguson medger kan ha varit ett misstag:

“Det ironiska är att när vi jagade ett mål med 14 minuter kvar bestämde jag att sätta in Chicharito och Shinji skapade det andra målet. Jag hade redan gett kortet till fjärdedomaren, Chicha stod vid sidlinjen och så gjorde vi det andra målet. Jag tror att om jag hade ändrat mitt beslut då så hade vi vunnit den.

“Shinji gjorde det riktigt bra men oturligt så gick han ut. Chicha kom in helt enkelt för att du alltid tror att ha ska få en chans i en match. Vid det läget ville vi vinna det och du fattar beslut som det som kanske inte är rättvisa.

“[Shinji] gör det riktigt bra för oss nu. Han har ett fantastiskt lugn med bollen och hans beslutsfattande är bra. Han har ett bra utbud av passningar, han verkar alltid välja den vettigare passningen. Och han skapade ett enastående första mål. Det var några involverade i uppbyggnaden men han hade fattningen att utmana spelaren i ett trångt utrymme och rulla in bollen till Valencia för ett öppet mål. Han gör det riktigt bra.”


Källor: Manutd.com, MUTV Via: Manutd.com