Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal – Manchester United

United fick med sig en pinne hem från Emirates i söndags. United skapade flest chanser medan Arsenal hade det största bollinnehavet. Walcott gav sitt lag ledningen i matchinledningen sedan domare Phil Dowd och hans assistenter missat en solklar offside. Rättvisa skippades dock strax före paus när van Persie nätade sedan han fällts i straffområdet och fått straff.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Gjorde vad han kunde vid målet, då Walcotts avslut var bra, samtidigt som han (DDG) förmodligen stördes något av att det borde ha vinkats för offside. Kryddade insatsen men några fina parader på de skott Arsenal fick på utifrån.

Rafael
6,5

Utbytt 73´. Varnad. Kom med rätt bra framåt samtidigt som han hade koll bakåt. Har dock visat under säsongen att han har ytterligare en växel att lägga i.

Rio Ferdinand
7

Var som vanligt kompetent i det mesta han tog för sig. Höll Arsenalspelarna på distans på ett bra sätt.

Jonny Evans
6,5

Varnad. Var även han duktig men får ett litet minus för att uppspelen inte riktigt satt där de skulle inledningsvis.

PatriceEvra
6

Missade markeringen av Walcott totalt vid målet och det kändes heller inte riktigt som om han hade koll på just Walcott stundtals under matchen. Kom fram någon gång och hade även något bra inlägg som hade kunnat rendera i en assist.

Antonio Valencia
6

Varnad. Anonym under långa stunder. Kom igång lite mot slutet men inläggen nådde sällan fram till rätt adress.

MichaelCarrick
7

Till en början inte lila passningssäker som vi har vant oss vid. Spelade dock upp sig och var som vanligt en av de bättre på planen.

Phil Jones
6,5

Varnad. Jag tycker mycket om hans framrusningar i omställningarnas ”andravåg”. Behöver dock bättra på sin avslutningsteknik betydligt om det ska börja ge mer resultat i poängväg.

Nani
6,5

Utbytt 83´. Säga vad man vill om Nani, men han har onekligen mycket i sig, och hans inlägg håller överlägset högst klass av våra yttrar. Om han kan få kontinuitet och känner förtroende från Fergie så kanske han kan grunda ut sina alldeles för djupa dalar. I så hoppas jag att han blir kvar i höst, men jag tvivlar på att så blir fallet.

Wayne Rooney
5,5

Utbytt 88´. Hade gärna sett honom spela in sig i en djupare roll. Idag hamnade han ofta lite fel och när han väl fick bollen så slog han allt som oftast bort den. Nej, vi har sett Wazza betydligt bättre än så här!

Robin van Persie
7

Ett mål. Varnad.. Buropen steg till nya nivåer sedan han skapat straffen som han sedan själv iskallt placerade i nätmaskorna framför ögonen på sina fd. hemmasupportrar. Hade bud på nån kasse till men var ändå en av planens bästa spelare. 25 kassar i ligan hittills under sin debutsäsong, trots ett flertal mållösa matcher under våren, imponerar minst sagt.

Anderson
n/a

Inbytt 73´. Jag trodde att vi hade sett det sista av Anderson i Unitedtröjan, men icke (märkligt att han gick före exempelvis Cleverley). Åstadkom dock ingenting som ger Sir Alex en anledning att hålla honom kvar i truppen till hösten.

Ryan Giggs
n/a

Inbytt 83´. Fick bara ett kort inhopp och hann inte riktigt sätta sin prägel på spelet.

Javier Hernández
n/a

Inbytt 88´. Vad är en Unitedmatch utan ett sent Chicharitoinhopp? Hoppas att han får chansen till mer speltid under de resterande matcherna