Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferdinand och Carrick positivt inställda till Moyes

Föga överraskande är det positiva tongångar från Rio Ferdinand och Michael Carrick då Unitedspelarna diskuterar sin framtida boss David Moyes, som idag skrev på ett sexårskontrakt för United med start den 1 juli.

”Vi är alla belåtna,” sa Rio Ferdinand. När det gäller Rio är det värt att notera att han måste skriva på ett nytt kontrakt med United för att faktiskt få chansen att spela under Moyes.

”Jag tycker att det var viktigt att klubben tog ett beslut snabbt och att det löste sig. Jag tycker att klubben har agerat oklanderligt i det avseendet. Managern, är jag säker på, tänkte länge och väl på sitt eget beslut. Han fattade det och sedan agerade klubben raskt och det är fantastiskt att se den nya managern komma in.

”En annan orsak till att jag tycker att det är en bra utnämning är att David Moyes kommer att vara väldigt, väldigt öppen och sympatisk till klubbens traditioner och han kommer att fortsätta med det och inte komma in och göra förändringar vad gäller hela karaktären på klubben.

”Det är viktigt för en klubb av den här storleken och viktigt från det som har hänt tidigare. Managern som vi har nu har implementerat ett fantastiskt system, ett fungerande system. Och vi har varit framgångsrika det här året och förhoppningsvis kan vi fortsätta med det och den här killen är jag säker på är den rätta mannen för att göra det och föra oss framåt.

”Han verkar vara en väldigt ärlig man och från det du hör från andra spelare som du talar med och han har gjort ett fantastiskt jobb i sin tidigare klubb, Everton. De har alltid varit ett solitt lag, alltid svåra att spela mot och det han alltid har krävt från sina spelare, från det vi ser, är fantastisk arbetsmoral och jag tror att det finns många likheter med managern som vi har för tillfället. Det är en viktig sak att han fortsätter den traditionen.”

Carrick: En stor förändring

Till skillnad från Ferdinand är det självklart att Michael Carrick kommer att vara en Unitedspelare när säsongen 2013/14 drar i gång med David Moyes som Uniteds manager. Carrick välkomnar förstås Moyes och tror samtidigt att det kommer att bli en stor förändring när någon annan än Sir Alex Ferguson styr skeppet.

”Jag tycker att [Moyes] givetvis har gjort ett enastående jobb i Everton. Han har varit där under en så lång tid nu med stor framgång med de resurser som han har haft och han är väl respekterad av alla jag har pratat med. Alla spelare som har spelat för honom gillar att spela med honom och säger bra saker om honom, givetvis tillräckligt för honom att få chansen att bli managern av den här fantastiska klubben. Det är en möjlighet för honom och en möjlighet för alla andra att kanske göra saker lite annorlunda men fortsätta på framgångsvågen.

”Det kommer givetvis att bli en stor förändring eftersom den här klubben har styrts under så lång tid av samma person. Jag har jobbat under några olika managers i min tidigare karriär, så jag är liksom van vid lite förändring. Men ja, jag ser verkligen fram emot det, att möta honom och få bra träning under försäsongen och förhoppningsvis en bra framtid.

”Jag tror att han är ärlig och rättvis mot sina spelare och såvitt jag vet är jag säker på att det är fallet. Han kommer att sätta hög standard precis som vi förväntar hög standard från från oss själva och jag ser fram emot att jobba med honom.”


Källa: MUTV Via: Manutd.com