Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wenger hyllar Ferguson

Länge var Sir Alex Ferguson och Arsene Wenger de bittraste av fiender som utkämpade den ena heta striden efter den andra men på senare tid, som av slump i samband med att Arsenal har halkat efter i tabellen, har Ferguson och Wenger blivit allt vänligare mot varandra. När nu Ferguson har annonserat att han slutar som manager finner Wenger inget annat alternativ än att hylla tidernas bästa manager.

”Jag skulle bara vilja ge min hyllning till en otrolig prestation och en fantastisk karriär,” sa Wenger till Arsenal Player. ”Bedriften är helt enkelt oklanderlig när du tittar på hela strukturen och kontinuiteten av prestationen. Det är, förstås, något exceptionellt.

”Det är svårt att tänka sig engelsk fotboll utan honom men det är nu en realitet och en fakta. Givetvis måste nästa manager fylla in och visa att han har dimensionen för att göra det. Det är en stor fråga för killen som kommer in.

”Vad du fortfarande kan säga är att Manchester United är kommersiellt och finansiellt en av de två eller tre starkaste klubbarna i världen och det är fortfarande en bra bas att börja på när du kommer in eftersom du känner spelarna som är där, laget som är där och potentialen som är där.

”De har utvecklats väldigt bra och de är i en väldigt, väldigt stark position för att hantera problemet de står inför. Men givetvis är det ett stort hål att fylla för Manchester United, eftersom karisman och personligheten plötsligt försvinner i en klubb som har varit dominerad av den under en så lång tid. Det är inte en enkel uppgift att ersätta en person som den.”


Källa: Arsenal Player Via: Arsenal.com