Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fergie: Jag bestämde mig i julas

Sir Alex Ferguson berättar att han bestämde sig för att detta är hans sista säsong redan i julas. Ferguson bekräftar också att Wayne Rooney har bett om att få lämna United.

”Jag bestämde mig för att gå i pension i julas,” sa Ferguson efter segern mot Swansea. ”Saker förändrades när min fru Cathys syster dog. Hon har förlorat sin bästa vän, sin syster. Jag ville också lämna som en vinnare.

”Det var väldigt svårt [att hålla det hemligt]. Det var tillfällen när vi ibland lät det sippra ut till familjen. Vi berättade det för våra söner i mars. Min bror visste inte ens förrän i tisdag.” På frågan om varför nyheten till slut nådde offentligheten nu i veckan svarade Ferguson: ”Klubben är ett såll.”

Ferguson berättade också om grunden till framgångarna och tyckte att avskedsmatchen på Old Trafford var fantastisk:

”Den viktigaste bedriften var att vinna den första ligatiteln och dörren öppnades efter det. Vi bara växte och växte och växte. Vi har haft några fantastiska lag. Jag har massor av saker att göra. Min son Jason har organiserat saker. Jag kommer inte att sitta still.

”Det är fantastiskt. Vilket avsked! Jag började nästan grina där ett tag. Atmosfären var otrolig. Jag är väldigt stolt över mina fans. De var fantastiska. Jag har haft några dagar då jag har sviktat lite men du måste ta dig själv samman.”

I slutändan ville Ferguson inte att det skulle ta slut: ”Jag ville att fjärdedomaren skulle visa sju minuter. Jag tänkte döda honom!” På frågan om vad han kommer att sakna mest sa Ferguson: ”Målen i slutminuterna. Jag älskar dem.”

Ferguson bekräftar att Rooney vill lämna

”Hårt arbete var dagens grund och alla spelarna gjorde det. Jag tror inte att Wayne Rooney var så sugen på att spela då han har frågat efter en transfer. Vi kommer inte att låta honom gå. Jag tror att han bara är frustrerad över att inte ha spelat så mycket som han skulle ha velat under de senaste veckorna.”

På en annan fråga om Rooneys transferansökan sa Ferguson: ”Vi har vägrat den. Jag tycker att han ska gå iväg och fundera på det igen. Han var inte glad över att ha blivit utbytt några gånger den här säsongen men en Wayne Rooney i toppform skulle inte bli utbytt.”

På frågan om Rooney kommer att stanna i United tvingades Ferguson medge: ”Det är inte mitt beslut nu.”


Källa: Bbc.co.uk