Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scholes: Det viktigaste är att vi vann

Det var inte bara Sir Alex Ferguson som gjorde sin sista match på Old Trafford mot Swansea. Även Uniteds legendariske mittfältare Paul Scholes gjorde sin sista hemmamatch i karriären.

Scholes gjorde mot Swansea comeback efter en lång tids skadefrånvaro och spelade en dryg timme innan han blev utbytt. Där alla andra spelare hade mjölkat sina sista sekunder på planen och njutit av publikens hyllningar skyndade Scholes istället av planen som om det var vilken match som helst. Han har ju aldrig varit en kille som sökt rampljuset och även när han intervjuades efter matchen undvek han de stora orden.

“Det har inte varit den säsong jag skulle ha velat haft, men vi vann en titel och det är allt som räknas för laget.

“Jag vet att det är det rätta tillfället [att sluta]. De senaste fyra månaderna har varit ganska svåra med mitt knä och att försöka bli frisk igen. Det har varit en bra dag. Vi vann matchen och det är allt som räknas. Vi lyfte trofén och vi kommer att fira.

“Jag lyckades komma i form för de senaste matcherna men jag tror att det här är slutet, igen. Jag var övertygad förra gången men efter sex månader med tomma lördags- och söndagseftermiddagar så slår det dig. Men nu vet jag att jag har tagit det så långt jag kan fysiskt.”

Scholes tillfrågades förstås också om att Ferguson går i pension: “Han är bara glad nu och ser fram emot vad laget kommer att göra nästa säsong. Förhoppningsvis kan laget gå vidare och vinna fler titlar. Man trodde att det skulle vara ganska emotionellt för honom men han pratade bra i slutet av matchen. Och han har gjort ett fantastiskt jobb här, det behöver man inte ens säga.”


Källa: Bbc.co.uk

Res med oss till Manchester!