Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Swansea

United besegrade Swansea med 2-1 i Sir Alex Fergusons sista hemmamatch. Även Paul Scholes gjorde sin sista hemmamatch.

Uniteds seger satt hårt inne då de walesiska gästerna varit ofina nog att faktiskt försöka vinna. United var bäst i den första halvleken och tog ledningen då Chicharito var på rätt plats efter en frispark från Van Persie. I den andra halvleken var Swansea bättre och kunde kvittera genom Michu. United skulle dock vinna efter ett sent segermål då Rio Ferdinand slog till med sitt första mål på fem år efter Van Persies hörna.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7

De Gea var mestadels sysslolös men gjorde en viktig räddning då det stod 1-1 halvvägs in i andra halvlek. Målet var han chanslös på.

Phil Jones
7

Positionsbytena verkar inte bekomma Jones. På högerbacken springer han fram och tillbaka utan att klaga och det han saknar i form av teknik kompenserar han med kraft.

Rio Ferdinand
8

1 mål. Betydelselös match? Absolut inte. Rios mål frambringade äkta glädje efter en frustrerande andra halvlek. Det är sällan han finns där framme på hörnor nu för tiden men avslutningen var lika behärskad som kraftfull. Annars var det, precis som vanligt, en utmärkt defensiv insats. Skriv på kontraktet, för tusan!

Nemanja Vidic
7

Kaptenen var inblandad i segermålet och gör en fin insats över hela matchen där han framför allt är starkast i flera dueller.

Patrice Evra
7

Evra var offensiv som vanligt och kan totalt summera en utmärkt säsong. Han slåss inte längre om att vara världens bästa vänsterback men han håller tillräckligt hög nivå för att vara vänsterback i ett världens bästa lag.

Shinji Kagawa
8

Det händer alltid något när Shinji får bollen. Snabb i fötterna och snabb i tanken. Har Moyes lite vett i skallen bygger han offensiven kring Kagawa nästa säsong.

Michael Carrick
7

Carrick var missnöjd med sin egen insats och skyllde på att han har festat för mycket. Det förtjänar han efter en formidabel säsong där han har varit lagets bästa spelare.

Paul Scholes
10

Utbytt 66. När domarens tavla visar att det är dags för Scholes att lämna planen så springer han av planen som om det var vilken match som helst. Vilken annan spelare som helst hade njutit av planens hyllningar och vandrat av planen extremt långsamt. Sådan är emellertid inte Scholes och vi älskar honom för det. Han fick till en utmärkt tackling och hans passningar höll som alltid hög kvalitet. Ringrost? Knappast. Det är en smärre skandal att han inte fick göra mål – universum har en del att förklara.

Danny Welbeck
6

Utbytt 66. Welbeck är förstås energisk men han passar verkligen inte på kanten.

Robin van Persie
7

2 assist. Bosse Petersson undrade varför United låter sin bästa målskytt slå hörnor. Det är obegripligt ignorant. Sedan Van Persie kom till United och började ta hand om Uniteds hörnor har United gått från att vara ligans kanske sämsta lag på hörnor till att bli ligans kanske bästa. Mot Swansea ligger han bakom båda målen, med först en frispark och sedan en hörna.

Javier Hernandez
8

1 mål. Utbytt 76. Ett skott i ribban, ett skott i mål. Fin rörelse och en fin säsong.

Anderson
n/a

Inbytt 66. Sade förmodligen adjö till Old Trafford med ett skott och ett efterföljande försök att elda igång en redan laddad publik.

Antonio Valencia
n/a

Inbytt 66. Vi glömmer den här insatsen och vi glömmer den här säsongen. Men om Moyes tar med sig ett gäng självförtroendepiller blir det nog bra igen.

Ryan Giggs
n/a

Inbytt 76. Fergusons sista byte var lika självklart som det var genialt. När Ferguson, Scholes och Beckham nu har kastat in handduken är Giggs den sista av sin generation. Det är en bit kvar till 1000 men Giggs är förmodligen odödlig så frågan är väl snarare om Giggs lyckas bättre Fergusons rekord på 1500.