Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: W.B.A. – Manchester United 5-5

Sir Alex Fergusons sista match som tränare hade allt och lite till. Det enda som saknades var en Scholesfullträff i slutminuterna och eventuellt ett Januzajinhopp. Nedan följer säsongens sista spelarbetyg

Anders Lindegaard
6

Kunde möjligtvis ha tagit en eller ett par av målen. Var stundals lite för passiv, exempelvis på Olssons volleyläge i andra. Den främsta bördan för de fem insläppta slipper han dock och han kommer undan med knappt godkänt.

Antonio Valencia
7

Två assist. Tycktes trivas som högerback. Bakåt syntes det dock stundtals att han normalt håller till högre upp på högerkanten. Framåt fick han mer yta än normalt och valde ofta rätt alternativ. Slog inlägget till Olssons o.g och till RvPs kasse.

Phil Jones
6,5

Lite slarvig stundtals i första men kompenserade för det med några grymma brytningar i början av andra. Still, fem insläppta..

Jonny Evans
6

Utbytt 83´. Inledde bättre än kollegan med några bra brytningar och flertalet vunna nickdueller. I den andra halvleken tenderade han att bli lite för passiv emellanåt och hade även vissa problem med Lukaku. Utgick skadad i slutskedet

Alexander Büttner
5

Ett mål. Inledde bra och blev målskytt med ett finfint avslut efter drygt 30 spelade. Kom med bra framåt, men missade alldeles för mycket i defensiven och var i olika grad orsaken till fyra av baklängesmålen. För övrigt var han en lyftning i ribban ifrån sitt tredje PL-mål på sex starter. Hade varit ett ganska hyfsat för en ytterback.

Michael Carrick
7

Var, precis som vanligt, säkerheten själv med bollen. Stod själv för balansen på mittfältet i denna offensiva uppställning. Något som gick bra långa stunder men blev alldeles för påtagligt i den andra halvleken när Uniteds defensiv lämnade mycket i övrigt att önska. Tillägas bör att Carrick givetvis inte kan beskyllas för detta.

Anderson
5

Fick förtroendet i 90 minuter, men stärkte inte direkt sina chanser att få stanna kvar i klubben. Gjorde minst väsen ifrån sig av mittfältarna under de bra perioderna. Hemjobbet är på tok för dåligt i andra och detta tillsammans med att han är för långsam och omständlig med bollen gör att betyget sjunker underkänt totalt.

Tom Cleverley
6,5

Utbytt 60´. En assist.. Var slarvig inledningsvis. Började efterhand hitta rätt med passningarna och var inblandad i förspelet till ett par av målen.

Shinji Kagawa
8

Utbytt 69´. Ett mål. Har en bollehandling som få andra och kom verkligen till sin rätt i sin position strax bakom anfallsparet. Blev målskytt och var inblandad i det mesta i anfallsväg. Ska bli mycket spännande att se om han kan prestera på den här nivån kontinuerligt i höst!

Javier Hernández
7,5

Ett mål. En assist.. Assisterade fint till 1-0. Var farlig nästan hela matchen igenom och hade bud på flertalet mål (borde kanske satt en balja till) innan han till slut fick sätta dit en. Bonuspoäng för försöket till att göra Scholes till målskytt istället för att rikta volleyn mot mål.

Robin van Persie
7

Ett mål. Var inte inblandad i spelet i samma utsträckning som vi är vana vid. Ändå kompetent och, såklart, målskytt.

Ryan Giggs
7

Inbytt 60´. En assist. Kom in och var duktig i anfallsspelet. Hade mycket väl kunnat bli ännu en assist med lite bättre flyt.

Paul Scholes
n/a

Inbytt 69´. Fick drygt tjugo minuter i sin sista match någonsin. Hann slå några fina crossar. I en perfekt värld hade han fått kröna kvällen och karriären med 6-5 på Giggs inlägg på stopptid

Rio Ferdinand
n/a

Inbytt83. Trodde nog inte att han skulle behöva komma in, men när Evans linkade av strax efter W.B.A:s 4-5-mål slängdes han in i hetluften. En Ferdinand från start hade nog kunnat avvärja 5-5-målet men han kan inte lastas för det. Signade nytt här om dagen och det tackar vi för!

Till sist:

Sir Alex Ferguson
10

Kommentar överflödig. Som det stod på någon skylt: Saying thank you is hardly enough for what you have done for us.