Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cupmatcher 2013/14

Idag klockan 10.00 publiceras (det preliminära) spelschemat för Premier League säsongen 2013/14. I väntan på det tar vi en titt på de datum som gäller för Champions League, FA-cupen och ligacupen under säsongen.

Den här säsongen gäller att det är Viasat som har rättigheterna till samtliga turneringar som United deltar i (om inte Europa League-fadäsen från 2011 upprepas). Det betyder att den som har tillgång till Viasat kommer att kunna se nästan samtliga Uniteds matcher i direktsändning. Vi kan eventuellt komma att missa någon lördagsmatch som spelas klockan fyra och har vi otur kan vi också missa någon FA- eller ligacupmatch.

UEFA Champions League

Gruppspel:

 • Match 1: 17-18 september
 • Match 2: 1-2 oktober
 • Match 3: 22-23 oktober
 • Match 4: 5-6 november
 • Match 5: 26-27 november
 • Match 6: 10-11 december

Slutspel:

 • Åttondelsfinal, match 1: 18-19 eller 25-26 februari
 • Åttondelsfinal, match 2: 11-12 eller 18-19 mars
 • Kvartsfinal, match 1: 1-2 april
 • Kvartsfinal, match 2: 8-9 april
 • Semifinal, match 1: 22-23 april
 • Semifinal, match 2: 29-30 april
 • Final (i Lissabon): 24 maj

I Champions League spelas finalen på en lördag. I övriga omgångar spelas matcherna, som vanligt, på tisdagar och onsdagar.

Gruppspelet lottas torsdagen den 29 augusti. Åttondelsfinalerna lottas den 13 december. Kvartsfinalerna lottas den 21 mars. Semifinalerna lottas den 11 april

FA Challenge Cup (FA-cupen)

 • Omgång 3: 4 januari
 • Omgång 4: 25 januari
 • Omgång 5: 15 februari
 • Kvartsfinaler: 8 mars
 • Semifinaler: 12 april
 • Final: 17 maj

FA-cupmatcherna är i utgångsläget placerade på lördagar. Här gäller emellertid att de inledande omgångarna kommer att spridas ut även till söndag och måndag (i sällsynta fall kan även fredag bli aktuell som speldag). Omspel i FA-cupen föreligger normalt sett en och en halv vecka efter den ordinarie omgången. Omspel gäller t.o.m. kvartsfinalen, i semifinal och final blir det förlängning och straffar om det är lika efter ordinarie tid.

Omgång 3, då United går in i turneringen, lottas söndagen den 8 december. Övriga omgångar lottas på söndagen direkt efter att föregående omgång har spelats klart (dvs. att omgång 4 lottas söndagen den 5 januari).

Football League Cup (ligacupen)

 • Omgång 3: 24-25 september
 • Omgång 4: 29-30 oktober
 • Omgång 5: 17-18 december
 • Semifinal, match 1: 7-8 januari
 • Semifinal, match 2. 21-22 januari
 • Final: 2 mars

Finalen i ligacupen spelas på en söndag. Övriga omgångar sprids normalt ut på tisdagar och onsdagar i spelveckan, andra dagar i samma veckan kan dock i väldigt sällsynta bli aktuella. I ligacupen existerar inga omspel, utan det blir förlängning och straffar om lagen inte kan skiljas åt efter 90 minuter.

Omgång 3, då United går in i cupen, lottas i samma vecka som gruppspelet i Champions League lottas, då omgång 2 i ligacupen är färdigspelad. Exakt vilken dag det blir är i nuläget inte klart, förra året var lottningen samma dag som Champions League-lottningen, vilket kanske inte var optimalt. Övriga omgångar lottas direkt efter att varje omgång är avslutad.

Community Shield

 • Söndag 11 augusti, 15.00: Manchester United – Wigan

Traditionsenligt möts de engelska mästarna (det är Manchester United) och FA-cupvinnarna (det är Wigan, som besegrade city i finalen) i en uppvisningsmatch inför säsongen.


Vi återkommer förstås med spelschemat för Premier League så snart som möjligt. Senare idag, klockan 18.00 (14.00 för återkommande resenärer) om allt går som det ska, börjar också försäljningen av säsongens Muss-resor.