Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelschemat för Premier League 2013/14

Så var då spelschemat för Premier League officiellt. Säsongen 2013/14 börjar United med en bortamatch mot Swansea City den 17 augusti. Uniteds första hemmamatch blir en stormatch då Chelsea besöker Old Trafford den 24 augusti. I ligaavslutningen blir det bortamatch mot Southampton.

Traditionsenligt börjar mästarna på hemmaplan, United hade emellertid önskat en bortamatch i premiären för att få längre tid på sig att göra klart med Old Traffords nylagda gräsmatta. Gräsmattan kommer förvisso att vara på plats långt innan premiären och den nyttjas förstås då United möter Sevilla i Rio Ferdinands testimonial den 9 augusti men United vill alltså ha längre tid på sig att analysera effekterna den matchen har på gräsmattan.

Säsongen 2013/14 duggar toppmatcherna tätt i säsongsinledningen för United. Vi möter alltså Chelsea i hemmapremiären, i omgång 3 ställs vi mot Liverpool borta och i omgång 5 ställs vi mot Manchester city borta. Det gäller alltså för Uniteds nya manager David Moyes att förbereda laget ordentligt inför säsongsstarten.

United tar emot Arsenal den 9 november och returen i London spelas tisdagen den 11 februari. Vi har Tottenham borta den 30 november och returen på Old Trafford spelas på nyårsdagen. David Moyes möter sin gamla klubb, Everton, på hemmaplan tisdagen den 3 december med retur i Liverpool den 19 april.

Returen mot Chelsea, i London, spelas den 18 januari. Vi tar emot Liverpool den 15 mars. Hemmamatchen mot Manchester city spelas enligt planeringen den 1 mars – den matchen måste dock flyttas om något av lagen går till final i ligacupen.

Till sist noterar vi ett relativt lugnt julschema. United har bortamatch mot Hull på annandagen, bortamatch mot Norwich den 28 december och, som tidigare nämnt, hemmamatch mot Tottenham på nyårsdagen. Detta är de enda tre matcherna under julperioden.

Spelschemat för samtliga klubbar finns att tillgå på Premierleague.com »

Manchester Uniteds spelschema i Premier League säsongen 2013/14

Augusti:

 • 17: Swansea City (b)
 • 24: Chelsea (h)
 • 31: Liverpool (b)

September:

 • 14: Crystal Palace (h)
 • 21: Manchester city (b)
 • 28: West Bromwich Albion (h)

Oktober:

 • 05: Sunderland (b)
 • 19: Southampton (h)
 • 26: Stoke City (h)

November:

 • 02: Fulham (b)
 • 09: Arsenal (h)
 • 23: Cardiff City (b)
 • 30: Tottenham Hotspur (b)

December:

 • 03 (tisdag): Everton (hemma)
 • 07: Newcastle United (h)
 • 14: Aston Villa (b)
 • 21: West Ham United (h)
 • 26 (torsdag): Hull City (b)
 • 28: Norwich City (b)

Januari:

 • 01 (onsdag): Tottenham Hotspur (h)
 • 11: Swansea City (h)
 • 18: Chelsea (b)
 • 28 (tisdag): Cardiff City (h)

Februari:

 • 01: Stoke City (b)
 • 08: Fulham (h)
 • 11 (tisdag): Arsenal (b)
 • 22: Crystal Palace (b)

Mars:

 • 01: Manchester city (h)
 • 08: West Bromwich Albion (b)
 • 15: Liverpool (h)
 • 22: West Ham United (b)
 • 29: Aston Villa (h)

April:

 • 05: Newcastle United (b)
 • 12: Hull City (h)
 • 19: Everton (b)
 • 26: Norwich City (h)

Maj:

 • 03: Sunderland (h)
 • 11 (söndag): Southampton (b)

Det presenterade spelschemat är, som alltid, preliminärt. I utgångsläget ligger samtliga helgmatcher på lördagar (undantaget den sista omgången), vi vet emellertid att flera matcher i varje omgång kommer att spelas på söndagar och att det i de flesta omgångarna också kommer att ligga en match på måndag kväll. Tre omgångar (Everton (h) 3/12, Cardiff (h) 28/1 och Arsenal (b) 11/2) ligger mitt i veckan (annandagen och nyårsdagen inte inräknade), och för United är det tre tisdagar som gäller, dessa omgångar är nämligen redan splittrade (ytterligare ändringar kan dock ske). Spelschemat fastställs fortlöpande under säsongen, den första gruppen matcher, t.o.m. slutet av november, brukar spikas i början av juli (förra året skedde detta den 5 juli och året dessförinnan var det den 10 juli).

Resor 2013/14

Muss arbete med att göra klart med resorna för säsongen 2013/14 är nu i full gång. Vår förhoppning är att vi ska kunna presentera resorna om några timmar och enligt planen börjar resorna säljas redan idag klockan 14.00 för de som har rest med Muss tidigare. För medlemmar som inte har rest med Muss tidigare börjar resorna säljas klockan 18.00 idag.