Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Dave Europamästare, Shinji och Chicha utslagna

David de Gea och hans spanska U21-landslag blev Europamästare efter att ha besegrat Italien med 4-2 i finalen. Sämre gick det för Uniteds representanter i Confederations Cup, både Kagawas Japan och Hernandez Mexiko är utslagna redan efter två matcher. En liten tröst för Kagawa var att han i alla fall gjorde mål och i största allmänhet svarade för en utmärkt insats i förlusten mot Italien.

Confederations Cup (i Brasilien)

 • 15/6 Brasilien-Japan 3-0
 • Kagawa (90 min)

 • 16/6 Italien-Mexiko 2-1
 • Hernandez (90 min, 1 mål)

 • 19/6 Brasilien-Mexiko 2-0
 • Hernandez (90 min)

 • 19/6 Italien-Japan 4-3
 • Kagawa (90 min, 1 mål)

 • 22/6 Japan-Mexiko

U21-EM (i Israel)

 • 5/6 England-Italien 0-1
 • Zaha (avbytare)

 • 6/6 Spanien-Ryssland 1-0
 • De Gea (90 min)

 • 8/6 England-Norge 1-3
 • Zaha (90 min)

 • 9/6 Tyskland-Spanien 0-1
 • De Gea (90 min)

 • 11/6 Israel-England 1-0
 • Zaha (90 min)

 • 12/6 Spanien-Holland 3-0
 • De Gea (90 min)

 • 15/6 Spanien-Norge 3-0
 • De Gea (90 min)

 • 18/6 Spanien-Italien 4-2
 • De Gea (90 min)

U20-VM (i Turkiet)

 • England: Sam Johnstone, Tom Thorpe, Larnell Cole
 • Irak (23/6), Chile (26/6), Egypten (29/6)

 • Uruguay: Guillermo Varela
 • Kroatien(23/6), Nya Zeeland (26/6), Uzbekistan (29/6)

 • 16/6: England-Uruguay (träning) 3-0
 • Johnstone (inbytt 60 min), Thorpe (78 min), Cole (45 min), Varela (78 min)

David de Gea hade inte släppt en enda boll förbi sig på vägen till finalen. Mot Italien dröjde det dock bara tio minuter tills De Geas nolla sprack. Då hade emellertid Thiago redan gett Spanien ledningen och det här var Thiagos match, den spanska kaptenen gjorde två mål till innan första halvlek var över och Spanien hade 3-1 i halvtid. Isco sköt sedan 4-1 och även om Borini reducerade var den spanska segern aldrig hotad.

Thiago stod alltså för ett hattrick och belönades med matchbollen, vilken hans lagkamrater signerade. ”Vi ses i Manchester,” skrev Uniteds målvakt och spekulationerna om att United ska värva Thiago kommer att fortsätta.

Det här var De Geas andra U21-EM-titel. Nu får han sikta in sig på a-landslaget.

I Confederations Cup var Uniteds båda representanter, Chicharito och Kagawa, i aktion under onsdagskvällen och natten mot torsdag. Det blev emellertid förlust för både Mexiko och Japan och därmed är de båda lagen utslagna.

Brasilien besegrade tämligen enkelt Mexiko med 2-0, detta trots att 2-0-målet dröjde tills den tredje övertidsminuten. Chicharito uträttade inte mycket och Mexiko har därmed två förluster på två matcher.

Japan reste sig efter att ha förlorat med 3-0 mot Brasilien i den första omgången och bjöd Italien på hårt motstånd, i en match där domaren skänkte lagen varsin straff. Japan gick upp till 2-0 och det var Shinji Kagawa som stod för 2-0-målet då han mycket elegant tryckte in bollen i mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Kagawa gjorde i stort en utmärkt match men fick ändå lämna planen som förlorare. Italien reste sig från 0-2 och skulle till slut vinna en mycket underhållande match med 4-3.

Japan och Mexiko möts i den avslutande gruppspelsomgången på lördag och får då slåss om att undvika att sluta sist i gruppen.


Källor: Uefa.com, Fifa.com