Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Aeroflot ny sponsor

Manchester United annonserade idag ett avtal som gör det ryska flygbolaget Aeroflot till klubbens officiella transportbolag. Plus lite icke-nyheter från den pågående silly season.

Uniteds avtal med Aeroflot sträcker sig över fem år och är enligt uppgift värt runt åtta miljoner pund per år. Aeroflot ersätter därmed Turkish Airlines, vars kontrakt med United, som tecknades i januari 2010 (ett kontrakt på 3,5 år), nu har löpt ut. Det är Uniteds första avtal med ett ryskt bolag.

I tillägg till att vara Uniteds officiella transportbolag ska Aeroflot även erbjuda United strategiska råd kring resor för laget och klubbens representanter. Vad det nu innebär.

Vill ni veta mer om avtalet så finns den officiella pressreleasen på Manutd.com.

På ryktesfronten inte nytt

Det händer inte så värst mycket vad gäller nyförvärv och spelarförluster för United. Wayne Rooney rapporterar alltjämt till Carrington för träning varje dag och är enligt all officiell kommunikation inte till salu.

Nani kopplas samman med Roma.

Kevin Strootman verkar vi nu helt kunna avskriva. Han har förvisso hintat om att han är på väg att lämna PSV men att det inte nödvändigtvis är någon av Europas sex största klubbar som är intresserade.

Everton räknar med att United ska komma med ett förbättrat bud på Leighton Baines men även detta bud väntas ligga långt under Evertons värdering. Everton vill förstås inte sälja och siktar istället på att förlänga Baines kontrakt. Vilket väl egentligen placerar bollen hos Baines. Är han nöjd med att representera Liverpools bästa klubb eller suktar han efter Champions League-fotboll?

Skulle Baines ändå ansluta till David Moyes lag finner vi det sannolikt att Patrice Evra kommer att lämna United. Den biten försvårades emellertid då AS Monaco, som har känts som den troligaste destinationen för Evra, signerade Eric Abidal och därmed inte längre lär vara desperata i jakten på en vänsterback.

Till sist har vi då Thiago och där är känslan fortfarande att det handlar om när och inte om han kommer men också att det lär ske senare snarare än förr. Samtidigt ska ju hans utköpsklausul enbart gälla till den 31 juli så ska det ske så lär det alltså bli klart i juli.


Källor: Manutd.com, Guardian.co.uk, Skysports.com, Manchestereveningnews.co.uk, Asm-fc.com