Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Truppen för turnén annonserad

David Moyes tog med sig 19 spelare då Manchester United idag reste till Bangkok för sommarens turné i Asien och Australien. Ytterligare tre spelare kommer att ansluta under turnén men vi noterar tämligen snabbt att det är en hel del namn som saknas.

Artikeln uppdaterad med information om varför Vidic saknas.

Truppen som reser till Bangkok

Målvakter: Lindegaard, Amos
Försvarare: Rafael, Jones, Ferdinand, Evans, Evra, Buttner, Fabio, M Keane
Mittfältare: Carrick, Anderson, Cleverley, Giggs, Zaha, Lingard, Januzaj
Anfallare: Rooney, Welbeck

Ansluter senare

De Gea, Van Persie (i Australien) och Kagawa (i Japan)

Spelare som saknas (utvalda)

Smalling, Vidic, Varela, Valencia, Nani, Young, Fletcher, Powell, Bebe, Chicharito, Macheda, Henriquez

Matcher

 • lördag 13/7 15.00 mot All Star XI
  Spelas i Bangkok.
 • lördag 20/7 11.30 mot A-League All Stars
  Spelas i Sydney.
 • tisdag 23/7 12.20 mot Yokohama F. Marinos
  Spelas i Yokohama.
 • fredag 26/7 12.00 mot Cerezo Osaka
  Spelas i Osaka.
 • måndag 29/7 14.00 mot Kitchee
  Spelas i Hong Kong.
 • tisdag 8/6 19.30 mot AIK
  Spelas i Stockholm.

David Moyes första trupp som manager för Manchester United är alltså förhållandevis liten. Vi vet sedan tidigare att David de Gea och Robin van Persie ansluter i Australien och att Shinji Kagawa ansluter i Japan. Vi visste också att Javier Hernandez har fått semester under hela turnén.

Chris Smalling, Nani och Ashley Young meddelades som osäkra på fredagens presskonferens och följer inte med på turnén. Smalling opererades i slutet av maj, Young missade säsongsavslutningen med skada och Nani har opererat näsan under sommaren, vilket torde förklara att trion inte är inkluderad. Nick Powell opererades precis som Smalling i maj och torde saknas av den anledningen. Darren Fletcher ska enligt obekräftade uppgifter ha opererats igen för sina magproblem och där förväntar vi oss ju ingenting, vi bara hoppas på en osannolik comeback.

Några av namnen som saknas i truppen sticker emellertid ut. Först och främst noterar vi att lagkapten Nemanja Vidic inte är med. Vi har inte fått något svar på varför Vidic saknas. Faktum är vi inte har fått någon anledning till någon av spelarnas frånvaro (med undantag för Chicharito). Detta torde meddelas i sinom tid. Även Antonio Valencia saknas.

Uppdatering: Enligt @StuMathiesonMEN saknas Vidic p.g.a. problem med ischiasnerven men han kommer att ansluta senare under turnén.

Guillermo Varela spelar alltjämt U20-VM och Angelo Henriquez lämnade nyligen den turneringen, annars hade de två spelarna möjligen varit med i truppen. Även Sam Johnstone, Tom Thorpe och Larnell Cole, som var med i det engelska lag som åkte ut i gruppspelet, hade möjligtvis kunnat ta en plats i truppen.

Till sist noterar vi att både Bebe och Federico Macheda saknas i truppen. Där drar vi slutsatsen att deras dagar i United är räknade.

Måhända kommer spelarna som saknas delta i träningsmatcher i England. Ett antal träningsmatcher har, som vanligt, planerats in för Uniteds reserver.

Vi noterar i den truppen som reser att det är relativt få ungdomar som får följa med. Wilfried Zaha får en chans att visa upp sig men vi räknar väl redan honom som en del av a-laget. Ben Amos kan möjligen inkluderas som ungdom, annars är det bara Adnan Januzaj, Jesse Lingard och Michael Keane som får följa med av förra säsongens U21-spelare. Här ger emellertid den tämligen lilla truppen goda möjligheter för spelarna att få visa upp sig. Framför allt har vi stora förhoppningar på Januzaj som borde kunna få lite speltid under säsongen. Även Michael Keane (vars tvillingbror Will säkert hade varit aktuell för truppen om han inte hade fått hela förra säsongen förstörd p.g.a. skada) skulle kunna ha en framtid i United men konkurrensen i försvaret är minst sagt hård.

Matchen mot AIK i Stockholm – det finns fortfarande gott om biljetter tillgängliga – är formellt inkluderad på turnén men till den matchen kommer givetvis en annan trupp att annonseras.

United finns nu på Twitter

Manchester United gjorde idag för övrigt sitt officiella intåg på Twitter med kontot @ManUtd. United lovar exklusivt innehåll och oöverträffad tillgång till United. Samtidigt omlanseras kontot för Uniteds pressavdelning som @MU_Spokesperson, det kontot kommer att användas för att rapportera om Uniteds kommersiella förehavanden.


Källa: Manutd.com