Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: All Star XI – Manchester United

Så var det då äntligen dags för fotboll igen. Försäsongen drar igång lördag klockan 15.00 då David Moyes i sin första match som manager för Manchester United leder sitt lag mot All Star XI, ett lag bestående av de bästa spelarna i den thailändska ligan.

Manchester United

Manchester United

Målvakter: Lindegaard, Amos
Försvarare: Rafael, Jones, Ferdinand, Evans, Evra, Buttner, Fabio, M Keane
Mittfältare: Carrick, Anderson, Cleverley, Giggs, Zaha, Lingard, Januzaj
Anfallare: Welbeck

Möjlig startelva

Lindegaard
Rafael, Ferdinand, Evans, Evra
Cleverley, Carrick, Anderson, Zaha
Giggs, Welbeck

Efter att Wayne Rooney lämnat turnén p.g.a. skada har David Moyes bara 18 spelare att välja bland. Moyes har lovat att samtliga spelare ska få speltid under turnén och som vanligt är det de nya spelarna vi är mest spända på att se.

Wilfried Zaha är det enda nyförvärvet i truppen och en spelare som vi ju verkligen vill se vad han går för i Manchester United. Han hade dock vissa skadekänningar under U21-EM och hade också längre semester än övriga spelare i truppen så det är ingalunda givet att han startar redan i den första matchen.

Vi är också spända på att se Adnan Januzaj lira med a-laget för första gången. Övriga ungdomar på turnén, Michael Keane och Jesse Lingard, har redan provat på spel med a-laget. Keane debuterade med ett inhopp i ligacupen 2011 och startade båda ligacupmatcherna förra säsongen. Lingard har ännu bara spelat med a-laget i träningsmatcher men satt på bänken i de två ligacupmatcherna förra säsongen.

Startelvan känns lika mycket som ett lotteri som det gjorde på Fergies tid. Måhända ger det sig när vi har lärt känna Moyes. Trots att matchen egentligen inte betyder något förmodar jag att Moyes gärna tar med sig en seger från sin första träningsmatch och jag gissar att han ställer upp med bästa tillgängliga lag.

Det känns som en självklarhet att Lindegaard vaktar målet då De Gea har semester. Welbeck är ensam anfallare i truppen och startar förstås. I övrigt går jag på rutin och Jones blir den enda etablerade spelaren (Fabio får ursäkta) som får börja på bänken. Det är möjligt att Moyes i större utsträckning prioriterar rätt spelare på rätt plats och med tanke på bristen på offensiva spelare i truppen öppnar det i så fall för Lingard eller Januzaj.

Innan matchen är slut har nog alla spelare i truppen fått några minuter.

All Star XI

All Star XI

Målvakter: Narit, Kritsana, Thanongsak
Försvarare: Artit, Thitipan, Yoo-Jin (Sydkorea), Kwang-Chon (Nordkorea), Mena, Pravinwat, Apiwat, Nattaporn
Mittfältare: Datsakorn, Pichitphong, Siaka (Elfenbenskusten), Gjurovski (Makedonien), Piyachart, Apipoo, Jetsada, Teerasak
Anfallare: Teerasil, Chatree, Teeratep, Sompong

Vet inte. Känner inte igen. Aldrig hört talas om. Det är de vanliga känslorna man får när motståndarlagets trupp rabblas i den här typen av matcher.

Mario Gjurovski har gjort två mål på tolv landskamper för Makedonien och får därmed anses vara den mest meriterade spelaren i truppen. I övrigt är det, som syns i faktarutan till höger, mestadels inhemska spelare i truppen.

Manager för laget är Dr. Vichit Yamboonruang som är direktör för ligan och eventuellt har utnämnt sig själv. Laget tränas annars av Piyapong Pue-on som tydligen är Thailands mest kända fotbollsspelare någonsin.

Övrigt

Matchen spelas på Rajamangala Stadium, som är Thailands nationalarena. Arenan rymmer 65 000 åskådare, vara ungefär 50 000 sittande. Samtliga biljetter till matchen är sålda.

I Sverige kan vi faktiskt se matchen på teve, då Viasat sänder samtliga fem matcher från turnén i Asien och Australien. I den första matchen är det Viasat Fotboll (HD) eller Viaplay som gäller.

All Star XI – Manchester United

Turnering: Träningsmatch
Plats: Rajamangala Stadium, Bangkok, Thailand
Tid: Lördagen den 13 juli 2013, 15.00
Domare: Ja, men han kommer förmodligen inte att ta fram något kort
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay

Källor: Manutd.com, Wikipedia