Matchrapport: All Star XI – United 1-0

Som en skotte, så en annan skotte. Det blev en förlust i David Moyes första match som manager för Manchester United. All Star XI vann med 1-0 i en typisk försäsongsmatch där Adnan Januzaj var den som utmärkte sig mest i United.

Det såg ut som vilken träningsmatch som helst då David Moyes gjorde sin första match som manager för Manchester United. Om hans spelare jobbar extra för att imponera på sin nya manager var det i alla fall inget som syntes på planen.

Moyes valde att blanda lite i laget, Amos fick chansen i mål medan Fabio och Buttner startade som ytterbackar. Offensivt var det mer rutinerat, med undantag för att Januzaj fick chansen att göra sin första match i Uniteds a-lag.

Januzaj, som var på planen hela matchen, lirade initialt som högerytter men skiftade emellanåt till vänsterkanten då Giggs istället flyttade ut på högerkanten. Efter ett gäng byten med knappa halvtimmen kvar flyttade Januzaj in centralt. Tar vi med oss något från den här matchen är det Januzajs insats. Han var mycket pigg och mycket involverad i spelet. Han sökte boll och vårdade den bra och hade även några hyggliga chanser att göra mål. Han fick också ta hand om en del fasta situationer. Nu är det förstås omöjligt att värdera insatsen – det är ingen tvekan om att Januzaj låg närmare en normal insats än övriga Unitedspelare – men vi kan i alla fall hoppas att Januzaj får speltid även i ett gäng tävlingsmatcher under säsongen. Lovande, helt enkelt.

På det negativa planet tvingas vi notera en skada på Alexander Buttner som klev ut redan efter en dryg halvtimme. Rafael ersatte och skickade ut Fabio på vänsterkanten med ett härligt kroppsspråk. Två Da Silva på planen gillar vi förstås, även om de inte gjorde så mycket väsen av sig. Det gjorde inte Buttner heller i den halvtimme han spelade. Vi noterade egentligen bara att han gav Teeratep ett friläge genom att ligga några meter lägre än resten av backlinjen. Jonny Evans avvärjde dock den gången med en fin brytning sedan Teeratep agerat för långsamt.

Teeratep skulle ändå få revansch då han gjorde matchens enda mål tidigt i den andra halvleken. Ben Amos kan inte vara speciellt nöjd med sitt agerande där då han tidigt chansade åt höger och lämnade en stor lucka vid den första stolpen. Amos gjorde dock en utmärkt räddning någon minut efter att Buttner lämnade planen.

United hade en del chanser, ofta genom Danny Welbeck. Tyvärr har dock Welbeck inte mirakulöst utvecklats till världens bästa avslutare under sommaren och hans avslutningar höll som så ofta förr för dålig klass. Här får vi hoppas att Moyes har ett knep i garderoben för Welbeck har ju så mycket annat som vi gillar.

Wilfried Zaha fick göra sin första match för United då han hoppade in med knappa halvtimmen kvar. Han utmärkte sig med ett stolpskott och var därmed den i United som var närmast att göra mål. Överlag gjorde han ett intressant inhopp. Ja, om vi bortser från en helt onödig filmning. Sånt gillas inte.

United ökade takten i slutet utan att vara desperata i jakten på en kvittering. Domaren missade dock att lägga till tid vid byten och blåste av redan innan Fergietime.

Att det blir en förlust är egentligen inte så mycket att orda om. United har förlorat träningsmatcher mot dåligt motstånd förr och resultatet är förstås underordnat under försäsongen.

Vi noterar att Zaha spelade i nummer 29 och att Fabio hade 22 på ryggen. I övrigt använde spelarna de tröjnummer som var registrerade förra säsongen, vilket är en indikation på att det är 22 som gäller för Fabio (han hade ju 20 sist han spelade med United, men den tröjan har ju blivit upptagen) och 29 för Zaha. Detta är dock enbart spekulation och vill man köpa en tröja med någon av spelarna gör man nog bäst i att vänta på officiella besked.

United reser nu till Australien. På lördag, med avspark 11.30, väntar en ny match mot ett stjärnlag, då förstås mot ett lag med spelare från den australiensiska ligan. Till den matchen ansluter åtminstone Robin van Persie och David de Gea till truppen.

All Star XI – Manchester United 1-0

1-0 (50) Teeratep
United: Amos – Fabio (Evra 77), Ferdinand, Evans, Buttner (Rafael 33) – Januzaj, Cleverley (Jones 63), Carrick, Anderson (Lingard 63), Giggs (Zaha 63) – Welbeck
Avbytare: Lindegaard, M Keane


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS