Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Van Persie massivt viktig

David Moyes höll i morse en presskonferens inför morgondagens match mot A-League All Stars. På presskonferensen utmålade Robin van Persie som en nyckelspelare av Moyes. Moyes avslöjade dessutom att Phil Jones kommer att spela från start imorgon och fortsätter att prata väl om Danny Welbeck. Plus några ord från Michael Carrick.

”Vi har trivts med att ha Robin här,” sa Moyes. ”Han var en massivt viktig del av Manchester United förra säsongen och jag hoppas att han kommer att ha ett lika stort inflytande den här säsongen. Jag fick se honom för första gången den här veckan. Hans kontroll, touch, medvetenhet i smålagsmatcherna är enastående. Jag har blivit väldigt imponerad av hans professionella attityd också. Han har aldrig klagat, han har arbetat hårt.

”Vi försöker få honom i en position där han kan göra det han gjorde förra året – göra mål mål för United och ha ett stort inflytande på laget. Vi kommer antagligen bara att använda Robin i andra halvlek. Vi har övertränat honom den här veckan för att säkerställa att han bygger upp sin kondition.”

Moyes berättade också att Phil Jones kommer att starta matchen och att han gärna ger spelare 90 minuter:

”Phil Jones kommer att vara involverad från start. Vi har inte kommit med en massiv trupp så det betyder att alla kommer att få speltid. Det är i alla fall planen. Jag vill ge spelare 90 minuter. Det hände i den första matchen och vi kommer att försöka göra det igen i den här matchen.

”Jag vill se oss gå upp en nivå från var vi var i Thailand. Jag tyckte att vår kondition var bra i svåra förhållanden men jag vill se spelet förbättras också. Vi hade möjligheter att göra mål. Vi gav bort några chanser till motståndaren och jag vill förbättra det också.

”Vi siktar mot Swansea City och, en vecka innan det, Community Shield. Morgondagens match är viktig men det är inte det viktigaste i det större sammanhanget.”

Moyes berömmer Danny Welbeck

Moyes pratade väl om Danny Welbeck på den senaste presskonferensen och Moyes fortsatte på samma spår idag. Moyes betonar dock att det är viktigt att Welbeck börjar göra mål:

”När jag anlände berättades det för mig hur viktig Danny har varit och hur viktig han kommer att vara. Vi ger honom en möjlighet nu och han har chansen att få matcher. Vi hoppas att hans mål kommer också. Han hade ett par chanser [i den första träningsmatchen]. Det skulle vara värre om han inte fick chanser. Förhoppningsvis kommer han börja ta några av de möjligheterna och det kommer att ge honom det självförtroende som han behöver för att hamna i ett stim och göra massor av mål.

”Jag tror att han är medveten själv att det är ett problem där. Jag pratade med honom ganska länge igår och jag sa till honom att ju hårdare du arbetar så tenderar du att se att turen kommer din väg. Om han fortsätter att träna och försöker förbättra sina avslut kommer han att vara säker när chanserna kommer till honom.

”Hans arbete har aldrig varit ifrågasatt. Jag har sagt det till honom och jag är säker på att det kommer att förändras för honom om han fortsätter att göra rätt saker.”

Carrick: En annorlunda känsla inför säsongen

Moyes hade sällskap av Michael Carrick på presskonferensen. Carrick tycker att det är en annorlunda känsla nu när topplagen har nya managers på plats:

”Varje år är det ny optimism runt ligan och folk vill att det ska vara den mest spännande ligan någonsin. I slutändan, under de senaste åren, så har liknande lag varit däruppe. Då vi, Manchester city och Chelsea har bytt managers är det en annorlunda känsla kring det hela.

”De har alla starka trupper och de bästa lagen hamnar i toppen. Vi tror att vi kommer att vara däruppe men det kommer definitivt att bli tufft. Det finns antagligen fem eller sex lag nu som drömmer om sina chanser att vinna ligan eller sluta topp två eller tre. Vi måste vara lika bra som, om inte bättre än någonsin.

”Vi har haft en bra vecka. Det har varit trevligt att komma hit och anpassa sig. Vi har varit här i åtta dagar när vi lämnar. Det är en viktig tid för oss. Vi behöver förbereda oss rätt, vi behöver få oss själva i bra form, fysiskt, och vi har fått en bra möjlighet.

”Planen vi har tränat på har varit fantastisk. Vi har kunnat använda gymmet och göra det till ett hem utanför hemmet. Vi har gjort samma saker som vi skulle ha gjort i Manchester. Det har varit en bra vecka för oss.”

United möter imorgon A-League All Stars, ett all star-lag från den australiensiska ligan, i säsongens andra träningsmatch. I motståndarlaget finns bland annat den förre Unitedspelaren Liam Miller. Matchen har avspark 11.30 och visas på Viasat Sport.


Källa: Manutd.com