Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes nöjd efter första segern

United gjorde en bra träningsmatch mot A-League All Stars och vann med 5-1 och ordnade därmed den första segern under David Moyes ledning. Efter matchen var Moyes belåten med Uniteds insats.

”Det var en speciell kväll att få min första seger som Manchester United-manager. Det var en bra insats. Vi kunde kanske ha fått några mål till, vi träffade stolpen och hade en eller två chanser till. Motståndarna gjorde en bra match, framför allt i första halvlek då de gav oss ett eller två problem. När vi väl fick målen fick vi chansen att kontrollera matchen lite.

”Det var en bra match för oss. Vi klev upp en nivå och jag tyckte att vi såg ut att vara i lite bättre form ikväll, lite mer redo, och temperaturen kanske hjälpte oss lite mer än i Thailand.”

Målskyttarna Robin van Persie, Danny Welbeck och Jesse Lingard fick förstås beröm:

”Att få in och igång Robin var bra men jag tycker att det var imponerande att Danny gjorde ett par mål, han kanske hade gjort fyra eller fem en annan kväll. Målvakten räddade från honom med sina fötter i första halvlek och han hade lite otur. Han tog ett par bra löpningar.

”Jesse spelade bra och jag hoppades att han skulle få ett hattrick eftersom jag tycker att det är en stor sak för en ung pojke att göra det för Manchester United. Men hans insats var väldigt bra, han spelade fram Robin till sitt mål också med en bra avvägd passning. Och han spelade inte bara bra, han jobbade hårt och visade mognad.

”Jag berättade för [Welbeck] att om han fortsätter att jobba lika hårt som han har gjort kommer han att få belöningarna. Jag tycker att han visade en del mångsidighet i allt han gjorde ikväll.

”Jag tyckte att Zaha bidrog och hade otur som inte gjorde mål. Vi fick också chansen att se Michael Keane i andra halvlek.”

En skotsk journalist frågade Moyes om han såg fram emot det mentala spelet med Jose Mourinho:

”Din dialekt låter som min och om du är i Glasgow så gillar du den sortens saker, så bring it on!”

Moyes är fortsatt imponerad av Uniteds enorma stöd världen över:

”Att få 83 000 fans här ikväll är otroligt och jag tackar dem alla för att de kom. Alla säger att det stora stöd den här klubben har världen över har visats igen då vi kom hit till Sydney.”


Källa: Manutd.com