Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Kagawa i fokus

David Moyes höll idag, tillsammans med Shinji Kagawa, presskonferens i Yokohama inför morgondagens träningsmatch mot Yokohama F. Marinos. Kagawa, som nu har träffat Moyes för första gången, var förstås i fokus på presskonferensen men Moyes fick också in en skadeuppdatering – Michael Carrick riskerar att missa morgondagens match, medan Chris Smalling och Ashley Young har anslutit till turnén – och bekräftade att United har gjort ett andra bud på Cesc Fabregas.

Manchester United är nu på plats i Japan och även om inget nyförvärv är klart så har truppen förstärkts med tre spelare då Shinji Kagawa, Chris Smalling och Ashley Young har anslutit till truppen, efter att ha läkt skador i Manchester. Smalling och Young hann ju möta David Moyes i Manchester innan truppen åkte iväg på turnén men det är första gången som Kagawa och Moyes träffas.

“Jag vet en del om honom som en spelare. Sir Alex pratade i glödande termer om Shinji och vilken bra spelare han är. Jag har precis träffat honom idag så vi håller på att lära känna varandra. Jag försöker lära mig japanska och han försöker förstå min skotska!

“Det var hans första säsong i Premier League förra året. Han är en ung spleare så vi hoppas att hans utveckling fortsätter. Jag ser fram emot att jobba med honom och förhoppningsvis har han en riktigt bra säsong framför sig.”

Som av en slump var Shinji Kagawa med på presskonferensen och som av en slump ser Kagawa fram emot att arbeta med Moyes:

“Jag är väldigt glad att vara en medlem av Manchester United och att spela för dem i Japan. Jag ser fram emot att möta fansen imorgon och jag hoppas att vi gör en väldigt bra match. Jag skulle vilja ge dem mitt allra bästa.

“Idag träffade jag David Moyes för första gången. Vi hade ett bra snack i bilen. Vi behöver fortfarande spendera lite mer tid för att lära känna varandra men jag ser fram emot att bygga på vårt förhållande. Som spelare vill jag göra mitt bästa i varje match och imponera på managern.”

Kagawa medger att han hade problem i sin första säsong i United men säger samtidigt att det kvittar vilken position han används på:

“Det är sant att jag hade lite problem förra året men gradvis under säsongen kunde jag delta i längre perioder. Det spelar ingen roll om jag spelar som nummer 10 eller inte. Jag känner mig säker på att jag kan spela i vilken position som helst för laget.

“Jag kände mig stolt att se Dortmund i finalen och jag var exalterad. Jag var stolt över mina gamla lagkamrater. Jag spenderade mer än två år där. Jag känner det inte som att jag gjorde ett felaktigt val. Givetvis ville jag vara på den planen men det fick mig bara att känna en väldigt stark vilja att delta i en liknande match i framtiden.”

Skadeläget: Carrick tveksam inför morgondagens match

Kagawa kommer förstås att delta i morgondagens match, liksom Smalling och Young. Moyes antyder dock att de nyanlända får börja på bänken:

“De tre grabbarna kommer antagligen inte att starta den här matchen men de kommer definitivt att vara involverade. Jag vet att Young och Smalling har tränat väldigt hårt innan de flög hit. Shinji har i stort sett varit på semester men han har tränat i några dagar. Vi kommer att involvera dem den här veckan.”

Annars är det troligt att Michael Carrick missar morgondagens match medan Jonny Evans och Alexander Buttner troligen är spelklara efter mindre skavanker:

“Michael Carrick har en tight ljumske. Jag räknar med att Jonny Evans ska vara okej och att Alex Buttner ska vara okej. I stort är vi väldigt nära full styrka.”

Silly Season: Nytt bud på Fabregas

Presskonferensen innehöll förstås också frågor om Cesc Fabregas och andra potentiella nyförvärv. Moyes förklarar att det är Ed Woodward som sköter förhandlingarna:

“Som jag förstår det har Ed fått ett svar [på det första budet] och han har pratat med [Barcelona]. Jag tror att vi har gjort ett andra bud men Ed hanterar det, snarare än jag personligen. När du är intresserad av bra spelare vill du ge det varje möjlighet att få det att gå igenom och jag kommer att göra det. Jag hoppas att saker kan fortsätta och gå framåt.”

I övrigt har Moyes inga uppdateringar att ge och han förklarar att han tror att sommarens affärer kan dra ut på tiden, något han även indikerade på sin första presskonferens som Unitedmanager:

“Jag har ingen riktig uppdatering jag kan ge er, dock. Jag tror att alla tänkte att det här kunde bli sommaren där spelarövergångarna skulle ske senare i månaden. Ni måste komma ihåg att jag bara började på jobbet den 1 juli. Så sanningen är att jag bara har haft jobbet i tre veckor.”


Källa: Manutd.com