Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Yokohama F. Marinos – United 3-2

United förlorade i Yokohama med 3-2 sedan Fujita avgjort med några minuter kvar att spela. United hade annars vänt underläge 0-1 till ledning 2-1 efter mål av Jesse Lingard och självmål men det räckte alltså inte mot den japanska ligatrean.

Det var en mer tävlingsinriktad match den här gången och domaren kände sig t.o.m. nödgad att hiva upp det gula kortet till en spelare i vardera lag (Cleverley i United). Hemmalaget Yokohama F. Marinos är mitt inne i sin säsong och bjöd på ett betydligt bättre motstånd än de all star-lag som United har mött tidigare under försäsongen. Hemmalaget tog ledningen efter en halvminut men United vände till 2-1 innan halvtimmen var spelad genom Lingard och självmål. Marinos skulle dock vända med mål i början och i slutet av andra halvlek

I Uniteds startelva gladdes vi åt att ungdomstrion Wilfried Zaha, Adnan Januzaj och Jesse Lingard tog plats bakom Robin van Persie i offensiven. På mitten sprang Tom Cleverley och Anderson.

Defensivt matchade United som väntat David de Gea i mål. Fabio da Silva var tillbaka på högerbacken medan Patrice Evra startade på nytt. I mittförsvaret matchades Jonny Evans och Phil Jones.

Michael Carrick missade matchen med en lättare skada och även Rio Ferdinand tog plats på läktaren, liksom Anders Lindegaard. Övriga spelare i turnétruppen, som nu är 22 man stark, satt på bänken.

Första halvlek

Matchen var bara en halvminut gammal när Marinos tog ledningen. Det började med en slarvig passning av Evra vilket resulterade i att De Gea tvingades göra en utmärkt räddning. En hemmaspelare nådde dock högre än Uniteds Fabio och bollen hamnade hos Marquinhos som enkelt kunde skjuta 1-0 med en halvvolley.

Marinos dominerade inledningsvis och kunde ha utökat ledningen vid ett par tillfällen. De Gea stod bland annat för en fin fotparad och om någon hade hållit räkningen hade vi vetat exakt hur många fotparader han har kvar till världsrekordet, som han ju hade varit garanterat att sno åt sig.

United skulle emellertid vända. Lingard fick en chans sedan Zaha tagit sig fram på högerkanten och hittat Van Persie i mitten men den gången var han för trängd i avslutningsögonblicket. Kort därefter skulle Zaha emellertid leka sig fram på högerkanten på nytt. Zaha slog ett lågt inlägg mot Van Persie men en back hann emellan. Backen lyckades dock inte kontrollera bollen och Jesse Lingard presenterades med öppet mål och 1-1 var ett faktum. Det var Lingards tredje mål på turnén och han gör onekligen vad han kan för att visa att han är värd en chans i a-laget. Vi får se vad David Moyes tycker. Lingard fick den här aftonen spela en halvlek, han ersattes av Ashley Young inför andra halvlek.

Även Zaha fortsätter att imponera. Såtillvida Moyes kommer att använda två yttrar (vilket förstås inte är någon självklarhet) och såtillvida ingen ny ytter värvas in tror jag att Zaha kommer att utmana om en plats i startelvan.

United fick god hjälp då man tog ledningen efter en halvtimme. Adnan Januzaj tog hand om en frispark på vänsterkanten men lyfte in den alldeles för högt. Målvakten hängde dock tvätt och bollen damp ner på en överraskad Tashiro som styrde bollen i eget mål.

Januzaj fick en timme idag och visade stundtals att han har väldigt mycket boll i kroppen. Han var dock inte riktigt vän med just bollen idag, det var oftast lite för tidigt eller lite för sent. Han hade ett par avslut och är förstås riktigt sugen på att få göra sitt första mål för United.

Andra halvlek

Moyes gjorde två byten inför den andra halvleken. Young kom som sagt in istället för Lingard och Danny Welbeck ersatte Van Persie. Säsongsdebut för Young som gjorde ett rätt piggt inhopp.

United borde ha ökat på till 3-1 direkt i den andra halvleken men Jonny Evans avslutade som en snedsparkande mittback i ett jätteläge efter hörna.

Istället var det Marinos som skulle göra 2-2 några minuter senare då motståndarlagets Fabio nådde högst på en hörna där De Gea hamnade på mellanhand.

Welbeck fick ett friläge bara minuten senare men hans förstatouch var bedrövlig och det rann ut i sanden.

Med en halvtimme kvar att spela förändrades matchen då kvällens huvudperson Shinji Kagawa – givetvis, officiellt och fullständigt felaktigt, utsedd till matchens lirare – ersatte Januzaj. Kagawa hade fått mest tevetid av samtliga spelare den första timmen, trots att han satt på bänken. När han väl var på planen fick han förstås ännu mer fokus. Nu gjorde inte Kagawa någon större insats, men han ligger ju också ett par veckor efter övriga spelare i träning. Ett svagt avslut i ett bra läge, någon fin passning och en chans till öppet mål som aldrig materialiserades var vad vi noterade.

United gjorde fler byten då Chris Smalling ersatte Evans (67 minuter) och Ryan Giggs skickade Zaha av planen (78 minuter).

I den 87:e minuten sköt Fujita 3-2 efter en kontring. Trots att det bara är en träningsmatch kommer Moyes förmodligen att slita sitt hår med anledning av försvarsspelet där.

United fick fem minuters Fergietime men trots att domaren bjöd på en hörna kunde man inte kvittera. Ja, egentligen var det förstås inte Fergietime eftersom Fergietime egentligen ska vara tiden efter att övertiden egentligen är slut men ordet har ju delvis fått en förändrad mening.

Avslutande tankar

Därmed blev det förlust för United som nu har en seger och två förluster under försäsongen. Ett högst rimligt antagande är dock att Moyes är betydligt mer oroad över att han ännu inte har lyckats presentera något nyförvärv.

Nästa anhalt på turnén är Osaka där Shinji Kagawas gamla lag Cerezo Osaka står som motståndare på fredag. Då är det avspark klockan tolv och då kan vi räkna med att Kagawa spelar från start.

Yokohama F. Marinos – United 3-2

1-0 (1) Marquinhos
1-1 (19) Jesse Lingard (Zaha)
1-2 (30) Tashiro [självmål] (Januzaj)
2-2 (49) Fabio
3-2 (87) Fujita
United: De Gea – Fabio, Evans (67), Jones, Evra – Zaha (Giggs 78), Cleverley, Anderson, Lingard (Young 46) – Januzaj (Kagawa 61), Van Persie (Welbeck 46)
Avbytare: Amos, Rafael, Buttner, M Keane